Justícia, Drets i Memòria

.

La consellera Ciuró es proposa aquesta legislatura "despertar" vocacions de jutges i fiscals, potenciar la mediació i posar en valor el dret civil català

La titular de Justícia ha visitat avui Sabadell on s'ha reunit amb la degana dels jutjats i altres representats judicials i amb l'alcaldessa de la ciutat

query_builder   10 juny 2021 17:39

event_note Nota de premsa

La consellera Ciuró es proposa aquesta legislatura "despertar" vocacions de jutges i fiscals, potenciar la mediació i posar en valor el dret civil català

La titular de Justícia ha visitat avui Sabadell on s'ha reunit amb la degana dels jutjats i altres representats judicials i amb l'alcaldessa de la ciutat

La consellera farà visites d’una jornada a tots els centres penitenciaris per escoltar tothom

.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha realitzat la primera visita institucional a Sabadell, ciutat de la qual ha estat regidora. Durant el matí s’ha reunit amb l’alcaldessa, Marta Farrés, i la resta de membres del consistori i ha signat en el  llibre d’honor de la ciutat. També ha visitat els jutjats, els procuradors, el Col·legi de l’Advocacia i ha mantingut una trobada amb seus representants per copsar de primera mà la realitat de la ciutat.

 

Durant la visita la consellera ha anunciat quines seran les línies mestres del seu govern. Ciuró vol fomentar vocacions de  jutges i fiscals a Catalunya per evitar els problemes que genera l’elevada mobilitat als jutjats. També ha fet una aposta per fomentar la mediació com a “eina imprescindible per descongestionar els jutjats i donar resposta a la ciutadania, especialment pels problemes que es poden derivar de la pandèmia, que és el que ens ha de moure”.

 

La titular de Justícia vol posar en valor el dret civil català, “un dret actualitzat, modern, en la línia dels codis europeus que recull els canvis socials que es produeixen molt ràpidament”.

 

 

Màxim recolzament als funcionaris de presons

 

Finalment, també ha expressat tot el seu recolzament als professionals de les presons. I ha manifestat que “els funcionaris han de tenir suport i escalf per exercir amb garanties la seva feina. El nostre sistema és de reinserció, -ha continuat dient la consellera-  de poder recuperar aquestes persones penades per la societat. És un fracàs col·lectiu el fet de tenir persones tancades a la presó anys”.

 

La consellera ha anunciat que “em reuniré amb els sindicats la setmana vinent, per saber com ho estan vivint. Tot està per fer, tot és possible i per part meva màxima predisposició”.  I ha afegit que “ens adreçarem amb una carta per dir-los que a partir d’ara farem estades d’un dia a cada centre penitenciari per parlar amb cadascun d’ells. La porta de la conselleria està oberta per a tothom per ajudar a solucionar problemes. Vetllar pel benestar de la ciutadania, siguin presos o siguin persones lliures de la nostra societat. Aquest és el meu compromís”.

 

 

Jutjats de Sabadell, una prioritat

 

La consellera Ciuró ha afirmat que per al seu Govern els jutjats de Sabadell són una prioritat i està fermament decidida a buscar la millor solució per donar resposta a les necessitats tant als jutges i advocats com als ciutadans. Ciuró i Farrés s’han compromès a trobar una solució a la problemàtica dels jutjats de la ciutat. La consellera afirma que hi ha sobre la taula diverses solucions per a l’edifici judicial perquè l’actual seu no és adequada per a usos judicials, per la distribució d’espais poc funcionals i la seguretat del recinte, ja que es troba en un edifici d’oficines.

 

La titular de Justícia també ha fet referència a la problemàtica de la climatització de l’edifici judicial. En aquest sentit ha explicat que “les obres que s’estan duent a terme del canvi integral de la climatització de l’edifici acabaran definitivament el juliol de l’any que ve. Ara és ja un tema resolt. No ha d’haver-hi cap problema tot i que sempre hi haurà alguns dies de màxima calor.”

2  

Imatges

Reunió als jutjats de Sabadell de la consellera Ciuró amb la degana dels jutjats de Sabadell

Reunió als jutjats de Sabadell de la consellera Ciuró amb la degana dels jutjats de Sabadell 158

Visita al Col·legi de l'Advocacia de Sabadell

Visita al Col·legi de l'Advocacia de Sabadell 127

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia