Cultura

Fire

La 25a Mostra FIRE!! programa 12 pel·lícules subtitulades en català

query_builder   11 juny 2021 12:22

event_note Nota de premsa

La 25a Mostra FIRE!! programa 12 pel·lícules subtitulades en català

Fire

La 25 edició de la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià de Barcelona se celebra fins al 20 de juny amb format híbrid: presencial a l’Institut Francès de Barcelona i virtual a través de Filmin. El festival oferirà 12 llargmetratges subtitulats en català amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.

FIRE!! és la mostra de cinema de temàtica LGTBI que tracta la diversitat afectiva a través d’una acurada selecció de llargmetratges i documentals on el cinema d’autor i l’enfocament educatiu són els seus principals trets d’identitat.

Durant la mostra es podran veure aquestes pel·lícules en versió original subtitulada en català: Beware of ChildrenBliss, Cicada, Jeune Juliette, Kanarie, Lola vers la mer, Monsoon, No Hard Feelings, Rūrangi, Song Lang, Suk Suk The Obituary of Tunde Johnson. El certamen també ha programat en versió original catalana i castellana el documental MELH. Armand, la història d’un moviment i el curtmetratge Setmana Santa.

Aquesta edició aposta per les dones i per la lluita contra la transfòbia. La pel·lícula que ha inaugurat la Mostra, Lola vers la mer, de Lauren Mitchell, té com a protagonista la Mya Bollaers, actriu trans la interpretació de la qual ha rebut un èxit rotund entre la crítica i el públic, donant vida a la Lola, una jove transsexual de 18 anys que ajudarà el seu pare durant el camí de l’acceptació.

Trobareu informació actualitzada sobre cinema a la pàgina de Cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia