Empresa i Treball

El conseller Torrent en la inauguració del B-Travel

TURISME

Conseller Torrent: "La celebració del B-Travel és un símptoma de normalització i de recuperació de l'activitat econòmica i social"

query_builder   11 juny 2021 15:00

event_note Nota de premsa

TURISME

Conseller Torrent: "La celebració del B-Travel és un símptoma de normalització i de recuperació de l'activitat econòmica i social"

El conseller Torrent en l'estand de Catalunya al saló B-Travel
El conseller Torrent en l'estand de Catalunya al saló B-Travel
  • Durant l’acte inaugural al saló B-Travel, el titular d’Empresa i Treball ha assegurat que “Catalunya ha de ser un laboratori d’experiències per a la transformació que ha de permetre al sector reinventar-se i afrontar els nous reptes de futur”
  • A l’estand de Catalunya, l’Agència Catalana de Turisme hi promociona la diversitat d’experiències de l’oferta turística catalana tenint en compte que aquest estiu el turisme català seguirà tenint un paper destacat en la reactivació turística de la destinació


El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha inaugurat avui el B-Travel que té lloc des d’avui i fins aquest diumenge 13 de juny a Fira de Barcelona. En la inauguració l’han acompanyat, entre d’altres autoritats, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, i el director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), David Font.

En el seu discurs inaugural, el conseller Torrent ha declarat que “poc a poc, estem recuperant l’activitat en tots els àmbits, inclòs el turístic, després d’aquesta llarga aturada provocada per la pandèmia” i ha explicat que “la celebració del B-Travel és un símptoma de normalització i recuperació de l’activitat econòmica i social”.

En la seva intervenció, el titular d’Empresa i Treball ha assegurat que “Catalunya ha de ser un laboratori d’experiències per a la transformació que ha de permetre al sector reinventar-se i afrontar els nous reptes de futur”. En aquest sentit, el conseller ha posat en valor els fons Next Generation EU “que han de ser una oportunitat que actuï com a palanca de canvi”.

En el marc d’aquest acte, Roger Torrent també ha manifestat la seva voluntat “d’anar de la mà d’operadors privats i administracions per col·laborar” i ha afirmat que “estem predisposats a un diàleg franc, obert, i constrictiu amb tots els actors del turisme”.

El saló B-Travel reuneix, en un format i dimensió adaptada al moment actual, més de 50 expositors que proposen destinacions i iniciatives de turisme sostenible i de proximitat. Precisament, l’ACT hi participa per promoure entre el públic català propostes de l’oferta turística catalana adaptades a la situació postcovid, aprofitant l’oportunitat de fomentar un turisme més responsable arreu del territori.

L’any 2020, tot i les restriccions de la pandèmia, els catalans van fer 9,3 milions de viatges a Catalunya allotjant-se en establiments turístics, un 38,3% menys que l’any 2019. La despesa  generada va fregar els 1.330 milions d’euros, un 31,8% menys que l’any anterior. 

Aquesta crisi ha afavorit el turisme de proximitat i aquest estiu encara es preveu un percentatge alt de catalans viatjant pel territori per descobrir -o redescobrir- entorns a la vora de casa a través de productes com l’enoturisme, la gastronomia, el patrimoni –cultural i natural- i l’esport. En aquest sentit, l’ACT promociona aquelles experiències que formen part dels seus programes de treball com ara Ciutats i Viles amb caràcter, Pobles amb Encant, Barris i Viles Marineres, Actiu i Aventura, Cicloturisme a Catalunya, Ecoturisme i Senderisme a Catalunya.

Sota l’eslògan “Catalunya, un lloc fet a la teva mida”, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) ha muntat l’estand de Catalunya, de 900 m2 distribuïts en quatre illes, on també estan representades les nou marques turístiques (Costa Brava, Costa Daurada, Terres de Lleida, Costa Barcelona, Paisatges Barcelona, Pirineus, Val d'Aran, Terres de l'Ebre i Barcelona), de la mà dels patronats de turisme de les diputacions i de Turisme de Barcelona. Tenint en compte que el format del saló torna a ser presencial, s’ha habilitat una àrea de taules de treball per facilitar les relacions comercials a les empreses i entitats afiliades a l’ACT, tot seguint les normes sanitàries establertes.

Premi Alimara pel projecte Star Tech Tour

El projecte Star Tech Tour, impulsat per la Direcció General de Turisme i per l’Agència Catalana de Turisme, ha rebut el Premi Alimara Through Digitalization. Aquesta iniciativa té com a objectiu contribuir, a partir de l’emprenedoria, a la creació i consolidació d’un ecosistema d’innovació connectada al sector turístic català. El projecte pretén que l’activitat turística sigui tractora d’iniciatives innovadores que ajudin a la recuperació turística post-covid-19 i permetin generar riquesa arreu del  territori. 

En la primera edició del Star Tech Tour Challenge, cinc corporacions rellevants del sector, tots ells partners o espònsors de l’ACT, van plantejar uns reptes determinats i les start-ups participants van dissenyar solucions tecnològiques per donar resposta a cada un d’ells.  Les tres empreses guanyadores -Imotion Analytics, GoPopUp i Mooveteam- han rebut  suport, orientació, contactes i recursos per consolidar-se de forma accelerada.  Star Tech Tour ha comptat amb la implicació i la participació de la Direcció General de Polítiques Digitals de la Generalitat; ACCIO; del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat; Eurecat; i Mobile World Capital Barcelona.


Coexpositors a l’estand de Catalunya al saló B-Travel

 L’Agència Catalana de Turisme participa al B-Travel acompanyada de:

  • Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida – Terres de Lleida
Garrigues
Noguera
Pla d’Urgell
Segarra
Segrià
Urgell

 

  • Patronat de Turisme Costa Brava-Girona

Lloret de Mar

  • Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona – Costa Daurada
Altafulla
Calafell
Cambrils
Creixell
Cunit
El Vendrell
L’Hospitalet de l’Infant i La Vall de Llors
Mont-roig del Camp – Miami Platja
Reus
Roda de Berà
Salou
Tarragona
Torredembarra
Vila-seca, La Pineda Platja
Aquopolis Costa Daurada
PortAventura World
Nàutic Parc
 
  • Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona – Terres de l’Ebre
Alcanar
Amposta
Ascó
Consell Comarcal del Baix Ebre
Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre
Consell Comarcal de la Terra Alta
L’Ampolla
Sant Carles de la Ràpita
Tortosa
  • Foment Torisme Val d’Aran
  • Diputació de Barcelona – Costa Barcelona
Baix Llobregat
Garraf
Maresme
Penedès
Vallès Occidental
Vallès Oriental

 

  • Diputació de Barcelona – Paisatges Barcelona
Anoia
Bages
Moianès
Osona                      

 

  • Diputació de Barcelona - Barcelonès
Badalona
Hospitalet de Llobregat
Sant Adrià de Besòs
Santa Coloma de Gramenet

 

  • Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona
  • Pirineus
Alt Empordà
Alt Urgell
Alta Ribagorça
Berguedà
Cerdanya
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Ripollès
Solsonès
Val d’Aran
  • Agència Catalana de la Joventut - Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (Xanascat)
  • Centre d'Artesania Catalunya, del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM)
  • Ciutats AVE
  • Estacions Nàutiques de Catalunya
  • Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya
  • Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya
  • Petits Grans Hotels de Catalunya
  • Turisme Rural de Catalunya
  • Viles Florides
  • Federació Catalana de Càmpings
Associació de Càmpings i C.V de la Província de Barcelona 
Associació de Càmpings de Girona
Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre
Associació de Càmpings de Lleida
Associació de Càmpings de Muntanya i el Pirineu Català

 

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

2  

Imatges

El conseller Torrent en la inauguració del saló B-Travel 2

El conseller Torrent en la inauguració del saló B-Travel 2 283

El conseller Torrent en la inauguració del saló B-Travel 4

El conseller Torrent en la inauguració del saló B-Travel 4 411

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia