Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Govern nomena Marc Sanglas nou director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural també incorpora Marta Morera i Isaac Peraire com a directors de l'ICAEN i de l'Agència de Residus

query_builder   15 juny 2021 16:39

event_note Nota de premsa

El Govern nomena Marc Sanglas nou director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural també incorpora Marta Morera i Isaac Peraire com a directors de l'ICAEN i de l'Agència de Residus

Foto web Marc Sanglas
Marc Sanglas

El Consell Executiu ha aprovat, aquest dimarts, el nomenament del nou director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic i el de la nova directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN); i també ha pres coneixement de la designació del nou director de l’Agència de Residus de Catalunya.

Marc Sanglas

Marc Sanglas Alcantarilla és el nou director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic. Entre les seves funcions destaca regular, prevenir i controlar l'ambient atmosfèric i la contaminació; els plans i programes sobre protecció de la qualitat de l'aire i reducció de la contaminació acústica i lumínica; l'avaluació ambiental dels projectes d'activitats amb incidència ambiental, i la inspecció i control d’aquestes activitats, a més de la recerca en la matèria.

Nascut a Barcelona, l’any 1971. Llicenciat en Dret (UAB), i amb formació diversa sobre dret local i administració pública. La seva tasca professional s'ha basat en l'assessorament jurídic en l'àmbit del dret local, i també especialitzat en dret electoral. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya, regidor de l’ajuntament de Sant Llorenç Savall i conseller comarcal del Vallès Occidental.

Foto web Marta Morera
Marta Morera

Marta Morera

Marta Morera Marcé és la nova directora de l’ICAEN, que és l’organisme de la Generalitat per a la promoció de l’eficiència energètica i el desenvolupament de les energies renovables. Morera és nascuda a Camdevànol, l’any 1979. Llicenciada en Ciències Ambientals, especialitat en Gestió i Planificació Ambiental (UdG), i Màster en Energia pel Desenvolupament Sostenible. Energies renovables i estalvi i eficiència energètica (UPC). Ha estat responsable d’Acció Ambiental a l’Ajuntament de Rubí, on també ha estat tècnica de Medi Ambient, i responsable tècnica del projecte estratègic ‘Rubí Brilla’.

Foto web 1 Isaac Peraire
Isaac Peraire

Isaac Peraire

Isaac Peraire és el nou director de l’Agència de Residus de Catalunya, l’entitat per a la minimització de residus, el foment de la recollida selectiva i la valorització de la brossa; així com la recuperació d'espais i sòls degradats per descàrregues incontrolades de residus o per contaminats.

Peraire és nascut a Prats de Lluçanès el 1985. Llicenciat en Sociologia (UB). Programa Vicens Vives (ESADE). Programa en Direcció Estratègica de la Col·laboració Públicoprivada (ESADE). Ha estat alcalde de Prats de Lluçanès i President del Consorci del Lluçanès (2015-2019).

En els propers dies, es publicarà el Decret d’estructura de primer nivell en què s’adequarà els noms dels càrrecs a la nova realitat del Departament.

3  

Imatges

Foto de Marc Sanglas

Foto de Marc Sanglas 1673

Foto de Marta Morera

Foto de Marta Morera 3554

Foto d'Isaac Peraire

Foto d'Isaac Peraire 103

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia