Protecció Civil

Protecció Civil activa l'ALERTA del pla TRANSCAT per un accident d'un camió que transporta gasoil a la Jonquera

query_builder   15 juny 2021 18:08

event_note Nota de premsa

Protecció Civil activa l'ALERTA del pla TRANSCAT per un accident d'un camió que transporta gasoil a la Jonquera

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en ALERTA el Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya per un accident d'un camió que transporta gasoil (ONU 1202) al municipi de la Jonquera, carrer les Salines, 0, Polígon Vilella, Estació de Servei Valcarce.

A les 17:02h d'avui el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat ha rebut avís informant d'un camió cuba de gasoil que transportava 33.000 l de producte i que ha patit una topada en una estació de servei que ha causat una fuita important de producte.

Per part dels Bombers de la Generalitat, s’han activat 7 dotacions que en primer lloc s’han dedicar a estroncar el combustible que fuitava fent, entre d’altres maniobres, un dic de contenció de terra mitjançant eines manuals. Seguidament s’han  revisat els embornals per evitar abocaments al riu i, a continuació, s’ha estès material absorbent sobre la pàtina de combustible estesa al carrer.

En aquests moments, Bombers de la Generalitat estan treballant en contenir el vessament i han pogut confirmar que s'haurien vessat uns 6.000 l de gasoil.