Protecció Civil

DGPC

Protecció Civil manté activa en Alerta el Pla INUNCAT per la previsió de precipitacions intenses aquesta tarda a gran part del territori

query_builder   17 juny 2021 11:41

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté activa en Alerta el Pla INUNCAT per la previsió de precipitacions intenses aquesta tarda a gran part del territori

DGPC

 

  • Les precipitacions podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts sobretot a les comarques de ponent i del sud de Catalunya
  • Es recomana extremar les precaucions en la mobilitat, activitats a l’aire lliure i sobretot prop de rius i rieres

 

Protecció Civil de la Generalitat ha manté l’Alerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT davant la previsió de pluges avui dijous a Catalunya.

 

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu precipitacions intenses avui dijous, sobretot aquesta tarda i fins al vespre, a gran part de Catalunya. Les pluges podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts sobretot a les comarques de ponent i del sud de Catalunya, però l’SMC també preveu fortes pluges a les comarques del litoral de Barcelona i al nord de Girona. Els ruixats podran anar acompanyats de tempesta, i localment de calamarsa o pedra i de ratxes fortes de vent.

Davant aquesta previsió, Protecció Civil recomana molta precaució en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure. A més, cal evitar aparcar el vehicle en rieres o punts subterranis inundables, ni creuar rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.