Salut

Roda de premsa

Salut obre la franja de vacunació de 35 a 39 anys

query_builder   17 juny 2021 14:19

event_note Nota de premsa

Salut obre la franja de vacunació de 35 a 39 anys


  • També avança d’11 a 10 setmanes les segones dosis d’Astrazenca per a les persones nascudes entre el 1952 i el 1961
  • El conseller de Salut i la Secretària de Salut Pública han presentat també les accions de salut pública a la campanya agrària 2021
El conseller de Salut i la secretària de Salut Pública durant la roda de premsa
El Departament de Salut obre la franja de vacunació contra la Covid-19 per als nascuts entre els anys 1982 i 1986, persones d’entre 35 i 39 anys. Ho han anunciat des d’Alcarràs, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, acompanyat de la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, qui ha destacat que “s'ha obert perquè les vacunes estiguin on han d’estar, al braç de les persones”.

Argimon ha remarcat que Alcarràs és la primera sortida territorial que realitza "en una zona que va patir molt i en un sector que també va patir molt i per aquest motiu tenia especial interès en comprovar de primera mà totes les accions que hi estem fent a nivell sanitari i social".

El conseller ha subratllat que “les dades van millorant a poc a poc i la incidència va disminuint. Hi ha menys malalts ingressats als centre hospitalaris, ja sigui a les UCI o a les plantes convencionals”. Tot i això, ha alertat d’un punt de tensió, la variant Delta. "Cada vegada agafa més camí. Ara la tenim al voltant del 20% a Catalunya. Això vol dir que entre dues i quatre setmanes serà la variant dominant a Catalunya”. També ha indicat que "no ens quedarem en aquesta variant. N’apareixerà alguna altra. És un indicatiu que la pandèmia no ha acabat. Hem d'anar normalitzant la vida, però no ha acabat".

Precisament, Carmen Cabezas ha anunciat que s’avança d’11 a 10 setmanes la programació de les segones dosis d’Astrazeneca per a les persones nascudes entre els anys 1952 i 1961, és a dir, les persones d’entre 60 i 69. Cabezas ha explicat que “és molt important amb la variant Delta tenir les dues dosis administrades” i ha remarcat que “en aquesta campanya de vacunació estem notant en directe els efectes de les vacunes d'una manera claríssima amb menys ingressos a les UCI i disminució de morts en les persones amb més risc".

La secretària de Salut Pública també ha remarcat que ara mateix un 88,7% de les persones de 60 o més anys han començat la vacunació i un 85% de les persones de 50 o més: "En les edats avançades més cobertura i en les altres franges anem avançant". També ha assenyalat que ja s’han administrat més de 3,5 milions de vacunes en primera dosi (el 45,1% de la població) i més de 2 milions amb pauta completa, el 27,6% de la població.

Accions de salut pública a la campanya agrària 2021 a Lleida

Durant la roda de premsa, el conseller de Salut i la Secretària de Salut Pública han presentat també les accions de salut pública a la campanya agrària 2021. Carmen Cabezas ha explicat que el Departament ha treballat des de diferents àmbits d’actuació. Per un costat s’han treballat mesures de prevenció des de l’àmbit de la primària amb la col·laboració de l’agent COVID. En aquest sentit, s’ha posat en marxa un programa d’educació i informació sanitària front la Covid-19, amb la participació de gairebé un miler de persones, i un seguit de programes d’assessorament a pràcticament un centenar d’empreses, a ETT, a explotacions agràries i a SPRL de les centrals fructícoles.

D’altra banda, s’han fet cribratges de quatre tipus: inicial amb PCR d’automostra; seriat (amb PCR AUT o TAR); per estudi de brot i cribratges de les pròpies empreses. També s’han establert circuits per assegurar l’aïllament i les quarantenes de treballadors vulnerables.

I finalment, s’ha fet la campanya de vacunació a quatre nivells: des del sector agrari, des dels CAP; des de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida i des de punts centralitzats a Lleida i Alcarràs. “Hem fet una estratègia de vacunació molt dirigida, una feina molt col·laborativa entre el món local, la salut pública i el món de l'empresa”, ha reblat el conseller Argimon.



Vídeo de la roda de premsa:
https://zoom.us/rec/share/b11_1MuFCQSTiGUM-zHgXlrFaLFyg0Zq9s4fYzJ85vk0ONK1JNtOqVCTLO2gF5Hl.To6-6O9zMOIX5QWb (Codi d'accés: v72d3j3+)

1  

Fitxers adjunts

Presentació del seguiment de la campanya de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya

Presentació del seguiment de la campanya de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya
PDF | 1964

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia