Cultura

Circ

El Pla d'Impuls del Circ dona visibilitat a la formació en circ de Catalunya amb una jornada a l'Arts Santa Mònica

query_builder   19 juny 2021 13:52

event_note Nota de premsa

El Pla d'Impuls del Circ dona visibilitat a la formació en circ de Catalunya amb una jornada a l'Arts Santa Mònica

  • Actualment a Catalunya hi ha 57 centres formatius repartits per tot el territori amb una oferta educativa de qualitat
  • A la jornada hi participen 22 centres i compta amb números de circ dels i de les alumnes dels centres participants que es podran seguir en directe

Circ a l'ASM

Durant tot el dia d’avui els centres de formació en circ de Catalunya es reuneixen a l’Arts Santa Mònica per visibilitzar i posar en valor els espais formatius situats arreu del territori i poder conèixer-se, dialogar i establir sinergies entre ells.

L’acte està organitzat pel Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel (CACRR), amb la col·laboració de l’Arts Santa Mònica i el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Forma part del Pla d’Impuls del Circ (2019-2022), que dedica una de les seves mesures a la formació per tal de consolidar el projecte formatiu del CACRR i donar visibilitat a la xarxa actual d’espais de circ catalans. 

Segons una enquesta recent de l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC), actualment a Catalunya hi ha 57 centres de formació en circ que acullen a 5.000 alumnes. El Centre de les Arts del circ Rogelio Rivel és l’únic centre que ofereix formació professional reglada, amb el Grau Formatiu Mitjà i Superior en Arts del Circ.

La Jornada inclou dues sessions de treball per abordar els temes més rellevants pel sector de formació, dinamitzades per l’Anne Morin (CACRR), Jordi Príncep (Escola de Teatre i Circ d'Amposta) i Andrea Martínez (ENCIRCA’T). A més, la Jornada compta  amb  la presentació d'alguns números de circ dels i les alumnes d'alguns centres participants. Les actuacions es podran seguir en directe via IGTV.

Anne Morin, una de les directores del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, que organitzen la jornada, ha afirmat: “Aquesta jornada es fa per conscienciar a la societat i a les institucions de l'existència dels Centres de Formació en Arts de Circ de Catalunya i perquè es reconegui la tasca educativa, cultural i creativa que desenvolupen des de fa molts anys”.

Durant tota la Jornada es poden veure clips d’alguns dels centres a la pantalla gran de l’Arts Santa Mònica, que dóna a la façana de la Rambla, per tal que totes les persones que transitin pel davant de l’edifici puguin veure-les. Així mateix també es poden veure vídeos breus dins del recinte a mode expositiu.

Aquí podeu descarregar-vos el PROGRAMA de la Jornada.

La formació en circ, una mesura del Pla d’Impuls del Circ

El Pla d’Impuls del Circ 2019-2022 és una iniciativa del Departament de Cultura i l’Associació de Professionals del Circ de Catalunya (APCC). El Pla consta d’onze mesures finançades pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb aportacions específiques de l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Ramon Llull. Compta amb la col·laboració del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, L’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Vela de L’Estruch, la Xarxa d’Espais de Circ de Catalunya (XECC) i Nilak, i la participació de diversos municipis, entitats i equipaments de Catalunya. El Pla d’Impuls del Circ té com a objectiu principal crear un escenari d’oportunitats per a la promoció i difusió del circ en la vida cultural, social i econòmica del país i més enllà de les nostres fronteres.

2  

Imatges

El Pla d'Impuls del Circ (2019-2022) dedica una de les seves mesures a la formació per tal de consolidar el projecte formatiu del CACRR i donar visibilitat a la xarxa actual d'espais de circ catalans

El Pla d'Impuls del Circ (2019-2022) dedica una de les seves mesures a la formació per tal de consolidar el projecte formatiu del CACRR i donar visibilitat a la xarxa actual d'espais de circ catalans 189

Durant tot el dia d'avui, els centres de formació en circ de Catalunya es reuneixen a l'Arts Santa Mònica

Durant tot el dia d'avui, els centres de formació en circ de Catalunya es reuneixen a l'Arts Santa Mònica 187

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia