Servei Català de Trànsit

Visita del conseller al CIVICAT

Avui comença el Pla de Xoc contra la sinistralitat viària, que incrementarà la presència de mossos a la xarxa

El conseller Elena demana extremar la prudència a la carretera a les portes de Sant Joan

Els motoristes protagonitzen la nova campanya del Servei Català de Trànsit

query_builder   19 juny 2021 12:01

event_note Nota de premsa

Avui comença el Pla de Xoc contra la sinistralitat viària, que incrementarà la presència de mossos a la xarxa

El conseller Elena demana extremar la prudència a la carretera a les portes de Sant Joan

Els motoristes protagonitzen la nova campanya del Servei Català de Trànsit

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat extremar les mesures de precaució i de responsabilitat al volant a les portes de la revetlla de Sant Joan. Ho ha fet avui, dia d’inici del pla de xoc contra la sinistralitat, en la seva primera visita al Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT), acompanyat de Ramon Lamiel, director del Servei Català de Trànsit, i Lluís Serrano, cap del Servei de Gestió i Informació del Trànsit.

El conseller ha lamentat l’accident d’aquest matí a Bassella amb 2 víctimes mortals i ha explicat que “això és la mostra que cal intensificar les accions de prevenció i control”. “Darrere de cada accident mortal es destrossa una vida però també una família” ha afegit.

Fins al 19 de juny d’aquest any, han mort 58 persones en 55 accidents, un 22% més que en el mateix període de l’any passat. “Aquest mes de juny hem tingut 14 víctimes mortals, cinc de les quals l’últim cap de setmana, cosa que ens obliga a actuar de forma immediata”, ha explicat el conseller. Del total de les víctimes mortals d’enguany, 28 pertanyen a col·lectius vulnerables, amb 21 motoristes, 5 vianants i 2 ciclistes. Els motoristes representen un 37,5% del total. En aquest sentit, s’ha anunciat que la nova campanya publicitària del Servei Català de Trànsit s’adreçarà especialment a aquest darrer col·lectiu.

Més dispositius, informació i esforç formatiu

El pla de xoc, que avui es posa en marxa, es materialitza en una major presència dels mossos d’esquadra a la xarxa viària catalana, amb més dispositius i més controls a les carreteres, “eines que ja s’han demostrat eficaces per reduir la sinistralitat”. A aquest increment d’agents, s’hi sumarà un major control de la xarxa gràcies al suport aeri dels aparells de vol del Servei Català de Trànsit, que recolliran una millor informació de l’estat de les carreteres.

El Servei Català de Trànsit també impulsarà el reforç del pla de “Formació 3.0”, que ofereix pràctiques de conducció gratuïtes i adaptades a tots els nivells en carretera oberta, a punts de trobada habituals de motoristes i que registren cert risc d’accidentalitat. Les pràctiques guiades s’enregistren i són revisades per instructor i usuari per fomentar una conducció més segura.

`