Agents Rurals

Imatge del material pirotècnic localitzat

El llançament d'un petard calcina més de 14 hectàrees a Torrent

query_builder   21 juny 2021 19:28

event_note Nota de premsa

El llançament d'un petard calcina més de 14 hectàrees a Torrent

Imatge de les evidències localitzades
Imatge de les evidències localitzades

Avui a les 14.49h s’ha rebut l’avís d’un incendi de vegetació al terme municipal de Torrent (Baix Empordà). Fins a la zona, molt a prop de la carretera GI-652 entre Torrent i Pals, s’hi han desplaçat diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat, que a les 18.02h han donat l’incendi per controlat.

L’incendi ha cremat una superfície total provisional de 14,40 hectàrees: 12,49 ha de terreny agrícola, 1,70 ha de terreny forestal i 0,18 ha de sòl urbà, totes dins el terme municipal de Torrent (Baix Empordà).

Durant les tasques de recollida d’indicis per tal d’esclarir les causes de l’incendi, els Agents Rurals han localitzat les restes del casquet d’un petard de tipus tro en aquell punt, així com altres restes de material pirotècnic.

Aquest incendi a Torrent és el segon més gran del 2021, després de l’incendi de l’Espluga de Francolí que va tenir lloc el passat mes de març i que va cremar un total de 43,27 hectàrees. En el que portem de 2021 s’han produït un total de 264 incendis forestals a Catalunya, que han cremat un total de 188,48 hectàrees.

En els darrers 5 anys (2016-2020) s’han produït a Catalunya un total de 62 incendis forestals causats per l’ús de pirotècnia o fogueres, que han cremat un total de 125,88 hectàrees.

 

Precaució davant les festes de Sant Joan

Imatge del punt d'inici de l'incendi
Imatge del punt d'inici de l'incendi

El Cos d’Agents Rurals demana molta prudència i la màxima col·laboració ciutadana per evitar negligències entorn a l’ús de material pirotècnic durant la revetlla de Sant Joan, així com els dies anteriors i posteriors.

El Decret 64/1995, de 7 de març, sobre mesures de prevenció d'incendis forestals estableix que està totalment prohibit fer focs d’esbarjo o llençar coets, globus, focs d'artifici, fanalets o altres artefactes que continguin foc en els terrenys forestals o dins la franja de 500 metres que els envolta.
Si es llencen coets, cal respectar la distància mínima i s’ha de fer sempre en direcció contrària a la zona forestal i a les zones agrícoles amb conreu de cereal.  

2  

Imatges

Imatge del punt d'inici de l'incendi

Imatge del punt d'inici de l'incendi 2399

Imatge de les evidències recollides

Imatge de les evidències recollides 873

1  

Fitxers adjunts

Superfície afectada de l'incendi de Torrent (Baix Empordà)

Superfície afectada de l'incendi de Torrent (Baix Empordà)
PDF | 7972

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia