Servei Meteorològic de Catalunya

Mapa predicció

Predicció meteorològica pel pont de Sant Joan

query_builder   22 juny 2021 13:07

event_note Nota de premsa

Predicció meteorològica pel pont de Sant Joan

  • Una pertorbació donarà lloc a xàfecs el dia 23, però marxarà ràpidament i deixarà la major part de Catalunya sense precipitacions la nit de la revetlla
  • Els models meteorològics indiquen una estabilització meteorològica a partir del dia de Sant Joan, així com una pujada de la temperatura que es notarà sobretot de cara al cap de setmana

 

El Servei Meteorològic de Catalunya informa del pas d’una pertorbació el dia 23 de juny. La part més activa es preveu al matí, quan s’esperen xàfecs dispersos de distribució irregular a qualsevol punt del territori, puntualment amb tempesta i calamarsa. En general, la precipitació serà d'intensitat entre feble i moderada, però localment forta a punts del sector central del litoral i prelitoral. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de Situació Meteorològica de Perill per intensitat de pluja.

 

A la tarda, el centre de baixes pressions s'allunyarà cap a França i les precipitacions s'aniran restringint al Pirineu, Prepirineu i comarques del nord-est. En aquests sectors encara s'esperen xàfecs i tempestes disperses. A partir del vespre la precipitació minvarà en general i al final del dia el cel quedarà serè o poc ennuvolat arreu, tret de punts de l’oest i nord, on es mantindran algunes restes de núvols i on no es descarta encara algun ruixat. 
La temperatura baixarà, i els valors mínims estaran entre 13 i 18 °C al litoral, al prelitoral i a Ponent, i entre 8 i 13 °C  a la resta de Catalunya. 
 
Dijous 24, dia de Sant Joan, la pertorbació haurà marxat del tot i predominarà l'ambient assolellat en general. Tot i  això, creixeran nuvolades al Pirineu i al Prepirineu que a partir del migdia deixaran alguns ruixats febles o localment moderats en aquests sectors. La temperatura pujarà arreu al centre del dia. 
 
Els models a mitjà termini indiquen que divendres, dissabte i diumenge s'imposarà l'estabilitat meteorològica i farà sol en general, amb només alguns núvols d'evolució a punts de muntanya del terç nord. Malgrat això, dissabte i diumenge les nuvolades podran ser més desenvolupades i seran possibles alguns ruixats a l'extrem nord del Pirineu. La temperatura continuarà el seu ascens, i divendres ja es podrien superar el 30 °C a Ponent, a punts de la depressió Central i a la vall de l'Ebre. Dissabte i diumenge la temperatura encara pujarà més, i es podran superar localment els 35 °C a Ponent. Al litoral i al Pirineu en canvi, oscil·larà entre els 26 i 31 °C.

A causa de la possible variació en la situació meteorològica caldrà seguir amb atenció les següents actualitzacions de la predicció.

Més informació a www.meteo.cat i a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat


22 de juny de 2021

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 109