Empresa i Treball

El conseller en la inaugurfació del Fòrum TurisTIC

TURISME

Conseller Torrent: "Les noves tecnologies i el big data ens han d'ajudar a definir el nou model turístic"

query_builder   22 juny 2021 13:33

event_note Nota de premsa

TURISME

Conseller Torrent: "Les noves tecnologies i el big data ens han d'ajudar a definir el nou model turístic"

El conseller Torent en la inaugurfació del Fòrum TurisTIC
El conseller Torrent en la inaugurfació del Fòrum TurisTIC
  • El titular d’Empresa i Treball ha inaugurat el Fòrum TurisTIC que se celebra avui en format presencial des del Recinte Modernista Sant Pau de Barcelona i en directe en streaming
  • Durant tota la setmana està prevista la celebració d’esdeveniments que tenen les TIC i el turisme com a protagonistes i, a més del Fòrum TurisTIC, tenen lloc el MICE TIC DAY i el concurs d’innovació Miro in Cube

 

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent,  ha inaugurat avui la novena edició del Fòrum TurisTIC, que té lloc al Recinte Modernista de Sant Pau (Barcelona) on ha explicat que “les noves tecnologies són un element fonamental en la presa de decisions del Departament. És imprescindible relacionar les TIC, la digitalització i el turisme i que treballin cada cop més en comú”.

En la seva intervenció Torrent ha assegurat que “hem de crear un ecosistema d’start-ups que treballin per oferir solucions que  permetin al sector turístic ser més competitiu i sostenible econòmicament, socialment i ambientalment”.

El titular d’Empresa i Treball ha afegit que “la sostenibilitat i la digitalització guiaran els fons que Europa ofereix” i ha afirmat que “les noves tecnologies i el big data ens han d’ajudar a definir el nou model turístic”.

En la inauguració d’aquest congrés, que se celebra de manera presencial i en directe per streaming, el conseller ha estat acompanyat pel regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé; la diputada delegada de Turisme de la Diputació de Barcelona, Abigail Garrido; i el vicepresident d’Eurecat Centre Tecnològic, Jaume Ferrús.

Els reptes del turisme postpandèmia i la transformació digital del sector centren el programa d’aquesta nova edició del Fòrum TurisTIC que aplega empreses del sector turístic, empreses d’innovació i desenvolupament tecnològic, així com institucions públiques implicades, associacions i gremis especialitzats en aquests sectors. 

Setmana TIC i Turisme

El Fòrum TurisTIC és un dels actes que tenen lloc aquesta setmana, protagonitzada per les TIC i el Turisme a través d’altres accions:

MICE TIC DAY: 21-23 de juny

Del 21 al 23 de juny, el Catalunya Convention Bureau (CCB) de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) està duent a terme el MICE TIC DAY, un fòrum d'inspiració i col·laboració per a les empreses i professionals que volen revisar el seu model de negoci gràcies a l’aplicació de les noves tecnologies.

Sota el lema “Les TIC com a catalitzadores del nou turisme de reunions”, avui i demà s’estan celebrant sessions de networking perquè els proveïdors tecnològics puguin trobar-se virtualment amb els agents del sector MICE. Ahir, de manera presencial i en streaming interactiu, la sessió va comptar amb experts nacionals i internacionals, com ara el director del German Convention Bureau, Matthias Schultze; el director de 5G del Mobile World Capital Barcelona, Eduard Martín; i de la Senior Changemaker del Global Destination Sustainability Movement, Rebecca Johnson.

El MICE TIC DAY neix com a espai on crear sinergies entre el món tecnològic i turístic per avançar cap a models de negoci amb visió de futur i poder afrontar els reptes, com la hibridació dels esdeveniments professionals, que la pandèmia ha accelerat.

Aquesta acció respon a l’estratègia del CCB de posicionar Catalunya internacionalment com a destinació MICE capdavantera i innovadora que doni resposta a les noves necessitats del mercat. En aquest sentit, a la jornada s’ha presentat el resum executiu de les aportacions de les sessions de cocreació (MICE TECH LAB) celebrades a l’abril i al maig amb agents clau del món tecnològic i turístic. I en el marc de la iniciativa del Pla de màrqueting turístic de Catalunya de crear propostes de valor segmentades, s’ha presentat la publicació interactiva Rethink Meetings per donar a conèixer l’oferta MICE més innovadora de Catalunya.

L’esdeveniment compta amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, Clúster Audiovisual de Catalunya, Consell General de Cambres de Catalunya, Eurecat i Sant Pau Recinte Modernista.

Concurs d’Innovació Miro in Cube: 25-27 de juny

Per acabar la setmana, del 25 al 27 de juny, i de manera simultània a Perpinyà, Barcelona i Palma (tres ciutats de l’Euroregió Pirineus Mediterrània), tindrà lloc l’edició 2021 del concurs d’innovació Miro in Cube. La sessió de Barcelona tindrà lloc a l’Hotel Alimara. Els mitjans interessats en aquesta acció, poden enviar un correu electrònic a: premsa@eurecat.org

La Generalitat de Catalunya, a través dels departaments d’Empresa i Treball i de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, coorganitza aquesta iniciativa juntament amb la Universitat de Perpinyà i la Fundació Balear d'Innovació i Tecnologia.

Els participants d’aquesta hackató hauran de col·laborar en equip durant el cap de setmana per desenvolupar una oferta de producte o de serveis relacionats amb la temàtica proposada per a aquesta edició 2021: turisme i resiliència. Enguany es vol destacar la capacitat de recuperació del sector turístic per remuntar un any marcat per la crisi sanitària de la Covid-19. El projecte guanyador s’anunciarà el 28 de juny, en la final internacional que tindrà lloc en el marc del 4YFN – MWC Barcelona. 

L’acció compta amb el CETT, com a partner estratègic; amb la Mobile World Capital Barcelona, partner que aporta els premis als tres millors projectes presentats a Barcelona; amb la col·laboració de l’Hotel Alimara Barcelona i amb el suport del centre tecnològic Eurecat.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 

          

2  

Imatges

El conseller Torrent en la inauguració del Fòrum TurisTIC

El conseller Torrent en la inauguració del Fòrum TurisTIC 290

El conseller Torrent en la inauguració del Fòrum TurisTIC 2

El conseller Torrent en la inauguració del Fòrum TurisTIC 2 768

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia