Direcció General de Comunicació

mon

El Govern aprova la reestructuració del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert

query_builder   22 juny 2021 13:41

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la reestructuració del Departament d'Acció Exterior i Govern Obert

  • El fins ara Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència passa a denominar-se Departament d’Acció Exterior i Govern Obert

El Govern ha aprovat avui el decret que canvia l’estructura del Departament d’Acció Exterior i Govern Obert amb la creació de noves direccions generals i la supressió i fusió d’unes altres. El Departament d’Acció Exterior i Govern Obert s’estructura en tres secretaries: la Secretaria General, la Secretaria d’Acció Exterior del Govern i la Secretaria de Govern Obert.

De la Secretaria General en depenen la Direcció de Serveis, l’Assessoria Jurídica, el Gabinet Tècnic i el Centre d’Estudis de Temes Contemporanis.

La Secretaria d’Acció Exterior del Govern assumeix les funcions de l’anterior Secretaria d’Acció Exterior i de la Unió Europea i suma dues noves direccions generals: la Direcció General de la Representació Institucional del Govern a l’Exterior i de la Unió Europea i la Direcció General de la Catalunya Exterior. Aquests són els òrgans que depenen de la Secretaria d’Acció Exterior del Govern:

  1. a) La Direcció General de l’Acció Exterior, que assumeix les funcions de la Direcció General d’Afers Globals i de la Direcció General d’Afers Europeus i Mediterranis, i en depenen el Servei de Relacions Bilaterals amb Europa, el Servei de Relacions Bilaterals Món, el Servei de Relacions amb Organismes Multilaterals i el Servei de Relacions amb la Mediterrània i Xarxes Europees.
  2. b) La Direcció General de la Representació Institucional del Govern a l’Exterior i de la Unió Europea, que entre altres funcions té la de coordinar els mecanismes de participació en les institucions i òrgans de la Unió Europea, assessorar, donar suport i impulsar la participació activa de les administracions i entitats catalanes en els fons i programes de finançament de la Unió Europea, coordinar les accions i la comunicació entre les delegacions del Govern a l’exterior i els diferents departaments de la Generalitat i vetllar per la coordinació i la coherència del conjunt de l’acció exterior de la Generalitat. D’aquesta direcció general en depenen el Servei d’Afers de la Unió Europea, la Delegació del Govern davant la Unió Europea i les delegacions del Govern a l’exterior.
  3. c) La Direcció General de la Catalunya Exterior, també de nova creació, de la qual en depèn el Servei de la Catalunya Exterior. Entre les seves funcions té la de gestionar el desenvolupament de les polítiques de govern destinades als catalans i catalanes residents a l’exterior, supervisar el registre de catalans i catalanes a l’exterior i el de les comunitats catalanes a l’exterior o coordinar el suport, l’assistència i la protecció als catalans i catalanes residents a l’exterior.
  4. d) La Direcció General de Cooperació al Desenvolupament, que manté les seves funcions.
  5. e) La Direcció General de Prospectiva i d’Innovació en l’Acció Exterior, que assumeix les funcions de la Direcció General d’Anàlisi i Planificació Estratègica de l’Acció Exterior.

De la Secretaria de Govern Obert en depenen la Direcció General de Dades Obertes, Transparència i Col·laboració, i la Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica.

Finalment, pel que fa als canvis d’estructura, se suprimeix la Direcció General d’Afers Europeus i Mediterranis i es modifica la denominació dels òrgans i unitats següents:

  • La Secretaria d’Acció Exterior i de la Unió Europea passa a denominar-se Secretaria d’Acció Exterior del Govern.
  • La Secretaria de Transparència i Govern Obert passa a denominar-se Secretaria de Govern Obert.
  • La Direcció General d’Afers Globals passa a denominar-se Direcció General de l’Acció Exterior.
  • La Direcció General d’Anàlisi i Planificació Estratègica de l’Acció Exterior passa a denominar-se Direcció General de Prospectiva i d’Innovació en l’Acció Exterior.
  • La Direcció General de Transparència i Dades Obertes passa a denominar-se Direcció General de Dades Obertes, Transparència i Col·laboració.
  • La Direcció General de Participació Ciutadana i Processos Electorals passa a denominar-se Direcció General de Participació, Processos Electorals i Qualitat Democràtica.
  • L’Oficina de Protocol del Gabinet del Conseller o Consellera passa a denominar-se Oficina de Relacions Externes i Protocol.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia