Direcció General de Comunicació

interior

El Govern aprova el Decret d'estructura del Departament d'Interior

query_builder   22 juny 2021 13:46

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Decret d'estructura del Departament d'Interior

  • Interior integra el cos d’Agents Rurals i incorpora una nova Direcció General de coordinació de les policies locals

El Govern ha aprovat el Decret d’estructura del Departament d’Interior. El text incorpora, d’una banda, el cos d’Agents Rurals mitjançant la Direcció General d’Agents Rurals, fins ara al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. La incorporació dels Agents Rurals al Departament d’Interior permetrà millorar l’eficàcia i la coordinació amb la resta de cossos com Bombers, Mossos d’Esquadra o Protecció Civil.

D’altra banda, el Decret d’estructura aprovat avui incorpora una nova Direcció General de coordinació de policies locals. El nou òrgan té com a principals funcions proposar el desenvolupament dels sistemes d’informació i telecomunicacions en l’àmbit de les policies locals, proposar criteris per coordinar la tècnica operativa de les policies locals del país o tramitar sol·licituds d’autorització de creació de cossos de policia local quan sigui legalment exigible. A més, la nova direcció col·laborarà amb l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya a l’hora de determinar els criteris i organització dels cursos d’accés, formació continua, especialitats i promocions de les policies locals de Catalunya.

De la direcció general de Coordinació de les Policies Locals en dependrà la nova Sub-direcció General de Suport al Sistema de Seguretat en l’Àmbit Local.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia