Direcció General de Comunicació

justicia

El Govern aprova l'estructura del Departament de Justícia, que recupera la Direcció General d'Afers Penitenciaris

query_builder   22 juny 2021 13:49

event_note Nota de premsa

El Govern aprova l'estructura del Departament de Justícia, que recupera la Direcció General d'Afers Penitenciaris

  • La Direcció General de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació reforçarà el mecanisme de la mediació com a eina imprescindible per descongestionar els jutjats

El Govern ha aprovat avui l’estructura del Departament de Justícia, que inclou com a element destacat la creació de la Direcció General d’Afers Penitenciaris, per reforçar l’estructura de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia. Es recupera així una Direcció General que ja havia existit i que permetrà gestionar els centres d’una manera més directa i específica. L’objectiu és fer front als reptes de futur, entre els quals hi ha rebaixar l'edat de jubilació dels funcionaris de presons, ampliar l'oferta pública per donar més estabilitat a les plantilles i mantenir i millorar les instal·lacions dels centres. Això també permetrà que la Secretaria pugui centrar-se en el disseny de polítiques per millorar l'execució penal.

La Secretaria té sota la seva competència el sistema d’execució de les penes de presó, les penes alternatives a la privació de llibertat, les mesures educatives en l’àmbit de la justícia juvenil i els programes d’atenció a les víctimes del delicte.

Amb la nova organització, la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima tindrà dues direccions generals especialitzades sota la seva responsabilitat: d’una banda, la Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, que ja existia; d’una altra, la Direcció General d’Afers Penitenciaris, de nova creació, que dirigirà els serveis penitenciaris. l’organització i el funcionament dels centres i els programes de rehabilitació de les persones internes, entre altres funcions.

Aposta per la mediació

El Decret també fa una aposta per potenciar la mediació com a eina imprescindible per descongestionar els jutjats i donar resposta a la ciutadania, especialment pels problemes que es poden derivar de la pandèmia.

D’aquesta manera, s’incorpora a l’enunciat de la DG de Dret i Entitats Jurídiques que passa a nomenar-se Direcció general de Dret, d’Entitats Jurídiques i  Mediació. Es tracta de donar visibilitat a una eina que el Govern considera una de les prioritats de la legislatura.

 

 

Secretaria per a l’Administració de Justícia i altres canvis de denominació

El Decret de reestructuració del Departament de Justícia també preveu alguns canvis de denominació. És el cas de la Secretaria per a l’Administració de Justícia, abans Secretaria de Relacions amb l’Administració de Justícia.

Un altre canvi recollit en el Decret és la Sub-direcció General de Dret, Entitats Jurídiques i Grups d’Interès, que passa a denominar-se Sub-direcció General de Dret, Entitats Jurídiques i Protectorat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia