President

El president i el vicepresident amb els nous delegats

El president Aragonès fa una crida a governar el país "com un tot, amb la seva diversitat i pluralitat" i "sense deixar-nos a ningú ni oblidar cap territori"

query_builder   22 juny 2021 18:57

event_note Nota de premsa

El president Aragonès fa una crida a governar el país "com un tot, amb la seva diversitat i pluralitat" i "sense deixar-nos a ningú ni oblidar cap territori"

  • El cap de l’Executiu ha encapçalat aquesta tarda l’acte de presa de possessió dels vuit nous delegats i delegades territorials del Govern 
  • El vicepresident Puigneró insta els nous càrrecs a esdevenir “els ulls i la paraula del país al territori”


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha defensat aquesta tarda la necessitat de “trencar” amb els vells esquemes socials i territorials, i passar a “entendre el país com un tot, amb la seva diversitat i pluralitat”. El cap de l’Executiu, que ha encapçalat l’acte de presa de possessió dels vuit nous delegats i delegades territorials del Govern, ha fet una crida als nous càrrecs perquè governin “pensant en la Catalunya sencera“, i amb l’objectiu, ha dit, “d’oferir una mateixa qualitat de vida a tot el país, sense deixar-nos a ningú, sense oblidar cap territori”.

El president i el vicepresident amb els nous delegats. Autor: Jordi Bedmar{"name":"2021/06/22/18/53/1335207e-8168-4b06-b321-6e78e1bb7438.jpg","author":"Jordi Bedmar","type":"0","location":"0","weight":"1619"}

Pere Aragonès ha lamentat durant la seva intervenció que aquesta diversitat “massa vegades va acompanyada de diferències, de desigualtats socials i territorials que clivellen la nostra societat, i que ens empobreixen com a país i ens afebleixen com a nació”. Per això, ha demanat als nous delegats que “ens ajudeu a provocar aquesta sacsejada que el país necessita i que ens ajudeu a fer-la arribar arreu”.

El president de la Generalitat ha instat els nous càrrecs a ser “imaginatius i creatius” i a fer seves “la transformació social, verda, feminista i democràtica que el país necessita per a avançar de nou”. I en aquesta línia ha requerit també suport per “trencar amb la imatge del territori com un tot homogeni” i “a deixar de veure Barcelona des d’altres parts del territori com una capital girada d’esquena a la resta del país”.

El cap del Govern ha clos la seva intervenció insistint en la necessitat d’una governança “des d’una perspectiva integral del país” i “des de la màxima proximitat, al costat de la gent, escoltant a tothom, atenent les necessitats de la ciutadania amb eficiència i sense deixar de pensar en el bé comú”.

L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, sobre qui recau la coordinació dels delegats del Govern. Puigneró ha expressat la voluntat de treballar colze a colze des de la nova secretaria d’Estratègia, Informació i Coordinació Territorial, que entre altres funcions, vetllarà pel bon funcionament de les delegacions territorials del Govern. El vicepresident ha instat els nous delegats i delegades a esdevenir “els ulls i la paraula del país al territori”. “ Sou el nexe d’unióentre el Govern i el territori i la corretja de transmissió de les polítiques de vertebració que hem de tirar endavant per tenir un país equilibrat econòmicament i socialment”, ha remarcat.

L’acte de presa de possessió dels nous delegats territorials s’ha celebrat aquesta tarda al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Hi ha pres possessió dels seus càrrecs: 

  1. Antoni Morral i Berenguer, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona
  2. Teresa Pallarès Piqué, delegada territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona
  3. Ricard Pérez Llordes, delegat territorial del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran
  4. Rosa Vestit i Villegas, delegada territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central
  5. Laia Cañigueral i Olivé, delegada territorial del Govern de la Generalitat a Girona
  6. David Alquézar Claramunt, delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès
  7. Albert Salvadó Fernandez, delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l'Ebre
  8. Bernat Solé i Barril, delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida

4  

Imatges

Intervenció de la delegada del Govern a Girona

Intervenció de la delegada del Govern a Girona 1625

Fotografia de grup

Fotografia de grup 1619

El president, durant la seva intervenció

El president, durant la seva intervenció 1296

Moment de l'acte

Moment de l'acte 2464

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia