Delegació a Girona

Autoritats davant el Tapís de la Creació

S'inaugura el Museu Tresor de la Catedral de Girona després de la seva rehabilitació

query_builder   25 juny 2021 16:47

event_note Nota de premsa

S'inaugura el Museu Tresor de la Catedral de Girona després de la seva rehabilitació

  • La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Cultura, assumeix la meitat del cost total de l’actuació, 662.911,5 €
  • A principis d’any es van iniciar les obres de remodelació integral del museu
  • La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha assistit a l’acte acompanyada de la directora territorial de Cultura, Carme Renedo
Autoritats davant el Tapís de la Creació

Aquest matí s’ha celebrat l’acte de benedicció i la inauguració del Museu Tresor de la Catedral de Girona, després de les intervencions per remodelar l’espai. La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, hi ha assistit acompanyada de la directora territorial de Cultura, Carme Renedo.

Segons el que estableix el Pla de Museus de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Cultura, ha participat activament i ha prestat suport tècnic i econòmic en el procés de renovació de la infraestructura i les peces que s’hi exposen.

Concretament, el Tresor de la Catedral és un dels museus beneficiaris del Projecte de cofinançament FEDER 2014-2021, que finalment s’ha assumit amb pressupost propi de la Generalitat de Catalunya. El cost total de l’actuació de reforma de la museografia i l’adequació de les reserves del museu ha estat d’1.325.823 €, dels quals 662.911,5 €, els ha assumit la Generalitat de Catalunya a través de l’OSIC.

L’objectiu del projecte ha estat el de millorar els serveis museístics d’accessibilitat, la museografia, la seguretat i la reorganització de l’espai per a la disposició del Tapís de la Creació com a eix principal de la col·lecció.

Les actuacions han consistit en l’habilitació d’uns dipòsits i els seus corresponents accessos; i la remodelació de les cinc sales expositives, amb la prioritat principal de reubicar el Tapís de la Creació a una sala més gran, repensant tot el discurs museogràfic i aprofitant per actualitzar el conjunt museístic. Una actuació que a dia d’avui no s’ha realitzat és la de la construcció i col·locació de dos ascensors públics.

En la seva intervenció la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha destacat: “El Govern de la Generalitat té un ferm compromís amb la preservació del patrimoni, i ens sentim orgullosos d’haver pogut donar suport a aquest projecte, a través del departament de Cultura, per donar rellevància al Museu Tresor i col·laborar a conservar, investigar i difondre el patrimoni històric del Capítol de la Catedral; amb la voluntat d’apropar-lo a la ciutadania i accentuar la seva importància a escala internacional”.

Per acabar, la delegada també ha tingut unes paraules de reconeixement per les persones involucrades en la remodelació: “Hem d’agrair la tasca del Bisbat i més concretament del Capítol de la Catedral, de les especialistes que han tingut cura de la col·lecció, dels tècnics i del conjunt de persones que han fet possible aquest projecte tan important per Girona, les comarques gironines i el conjunt de Catalunya”.

1  

Imatges

Autoritats davant el Tapís de la Creació

Autoritats davant el Tapís de la Creació 132