Salut

ACTUALITZACIÓ SOBRE EL BROT DE COVID EN ESTUDIANTS DESPRÉS DE VIATGES DE FINAL DE CURS A MENORCA i MALLORCA

query_builder   25 juny 2021 22:28

event_note Nota de premsa

ACTUALITZACIÓ SOBRE EL BROT DE COVID EN ESTUDIANTS DESPRÉS DE VIATGES DE FINAL DE CURS A MENORCA i MALLORCA

- Brots relacionats amb viatges d'estudiants a Menorca

Actualment l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) està duent a terme la investigació epidemiològica un brot multitudinari produït arran de celebracions de final de curs d'alumnes de segon de batxillerat a l'Illa de Menorca entre els dies 11 i 20 de juny.

En aquests moments hi ha 57 casos que han estat diagnosticats de SARS-CoV-2 i 262 contactes estrets.


-Brots relacionats amb viatges d’estudiants a Mallorca

També estan en estudi altres brots relacionats amb viatges de final de curs a l’illa de Mallorca entre l’11 i el 20 de juny.

S’han identificat 14 joves de Barcelona diagnosticats de SARS-CoV-2 amb un total de 204 contactes estrets.

També s’han confirmat fins al moment 8 casos de joves a la Catalunya Central que també havien participat en viatges d’aquest tipus.

En tots els casos detectats els equips d’atenció primària s’encarreguen de cribrar els contactes estrets.

Aquests brots detectats consten de casos poc simptomàtics o assimptomàtics en que cal dur a terme un bon estudi epidemiològic que necessita cert temps. Les investigacions epidemiològiques dels brots de Barcelona ciutat els està duent a terme l’Agència de Salut Pública de Barcelona i, a la resta de Catalunya, els serveis de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

El Departament de Salut vol agrair a tots els professionals de l’atenció primària i el serveis de vigilància epidemiològica implicats en la detecció, el seguiment i el tractament d’aquestes persones.


-Crida a la responsabilitat

Salut remarca que les persones que hagin anat a un viatge d’aquestes característiques siguin especialment curoses en el seguiment de les mesures de protecció front la COVID , estiguin amatents a possible simptomatologia relacionada amb la malaltia i col·laborin amb els serveis de vigilància epidemiològica en la investigació de brots, casos i contactes. Estem davant de brots complexes amb un gran nombre de contactes a investigar.

Salut també reitera la crida al conjunt de la població, i especialment als col·lectius no vacunats, a actuar de forma responsable i a respectar les mesures vigents de control epidemiològic.

Anirem actualitzant aquesta informació a mesura que disposem de nova informació confirmada i rellevant.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia