• El cap del Govern, acompanyat de la consellera d’Igualtat i Feminismes, ha encapçalat aquest migdia l’acte de commemoració del Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI+, que s’ha celebrat al Palau
  •  La consellera Tània Verge ha refermat el compromís del Govern per “garantir els drets de totes les persones, independentment de la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere”


El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha declarat “el compromís” del Govern per “fer front als discurs de l’odi i lluitar contra la LGTBIfòbia”, en el decurs de l’acte de commemoració del Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI+, que s’ha celebrat aquest migdia al Palau. “Volem un país lliure, on tothom pugui ser i estimar de la manera que vulgui sense ser discriminat o patir violències”, ha afirmat el cap de l’Executiu, i per això, ha afegit, “cal condemnar sense pal·liatius” els atacs homòfobs d’aquestes últimes setmanes, i “treballar sense descans per tal que no quedin impunes”.

Dia INternacional per l'alliberament LGTBI+{"name":"2021/06/28/15/10/2fd4f7c2-9bbe-4397-9335-7318234c12b9.jpg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":"2481"}

Amb motiu de la celebració avui, dia 28 de juny, del Dia Internacional per l’Alliberament LGTBI+, el president Aragonès, acompanyat de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i d’una delegació del Consell Nacional LGTBI, ha desplegat al balcó del Palau la bandera representativa d’aquest col·lectiu i ha encapçalat l’acte commemoratiu organitzat pel Govern.

El president ha refermat als assistents la voluntat del Govern que “hi hagi un abans i un després en relació a les polítiques i els drets LGTBI+” un cop acabi el seu mandat, i en aquesta línia ha emmarcat la creació d’una conselleria d’Igualtat i Feminismes, “fent nostra la reivindicació històrica del moviment” i pe tal de “fer un salt endavant i donar a les polítiques per la plena igualtat l’impuls que necessiten”.

Tot i posar de relleu el progrés que hi ha hagut en les últimes dècades, per a Pere Aragonès “ens queda molta, moltíssima feina per fe, per assolir la plena igualtat i eradicar tota forma de discriminació”. El president ha insistit en què “la lesbofòbia, l’homofòbia, la transfòbia, i totes les discriminacions per raó de com et sents o com estimes, són del tot incompatibles amb la societat moderna, oberta i avançada que volem ser”; i en aquest sentit ha defensat la necessitat de “sumar esforços i enfortir l’aliança entre institucions i societat civil, amb tota l’ambició de transformar la societat que ens envolta”.

Prèviament a les paraules del president, hi ha intervingut Paulina Blanco, en nom del Consell Nacional LGTBI, i la consellera Tània Verge, que ha assegurat, per la seva banda, que “venim a treballar de manera incansable per garantir el dret de totes lespersones a poder ser i a poder fer, amb independència de l’orientació sexual, de la identitat o de l’expressió de gènere, lliures d’unes discriminacions i violències que són sistèmiques”.

La consellera d’Igualtat i Feminismes ha deixat clar que “som tot un Govern compromès amb els drets de les persones LGBTI+, avui 28J i la resta de dies de l’any”. I ha afegit: “això implica també que els discursos d’odi que posen en qüestió aquests drets i, per tant, la llibertat de les persones, trobaran aquest Govern al davant”.

“La posició del Govern és molt clara: els drets de les persones trans són drets humans reconeguts per diferents institucions internacionals, i Catalunya ja té un marc normatiu transinclusiu”, ha declarat Tània Verge. I ha continuat: “no podem fer ni un pas enrere, no farem ni un pas enrere. I des d’aquí, instem al Govern de l’Estat i al Congrés dels Diputats a aprovar la reclamada “llei trans”, respectant les reivindicacions de les persones trans i dels col·lectius LGBTI”.




3  

Imatges

Foto bandera

Foto bandera 2481

Foto discurs

Foto discurs 1716

Foto familia

Foto familia 3045