Igualtat i Feminismes

Compareixença de la consellera Verge a la Comissió d'Igualtat i Feminismes.

Tània Verge: "No podem tenir un país lliure sense persones lliures de discriminacions i violències"

query_builder   30 juny 2021 15:46

event_note Nota de premsa

Tània Verge: "No podem tenir un país lliure sense persones lliures de discriminacions i violències"

  • En la seva intervenció en la Comissió d’Igualtat i Feminismes del Parlament, la consellera d’Igualtat i Feminismes ha presentat les línies estratègiques del Departament per aquesta legislatura
Compareixença de la consellera Verge a la Comissió d'Igualtat i Feminismes al Parlament.

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha presentat les línies estratègiques del Departament que tenen com a objectiu transformar l’enfocament de les polítiques públiques del Govern per erradicar les desigualtats estructurals del sistema. “És evident que tenim moltes necessitats pràctiques immediates que afecten el dia a dia de les persones i que cal adreçar amb urgència, però hem vingut a transformar les polítiques públiques i, per tant, també la societat per fer front a aquestes desigualtats sistèmiques, naturalitzades, i a aquest iceberg que només veiem en la seva part més visible, però que tenen en la part oculta nombroses formes de violència”. La consellera Verge ha destacat com és de prioritari treballar per la igualtat com a via per aconseguir la llibertat i els drets plens de totes les persones. “No podrem tenir un país lliure sense persones lliures. Aquesta llibertat només s’estén de manera col·lectiva perquè les discriminacions i les violències només es poden combatre des d’un enfocament estructural i perquè el dret a ser lliures de discriminacions i violències només es pot gaudir de manera col·lectiva”.

Per aconseguir aquest transformació, la consellera Verge ha exposat que el Departament treballarà per incorporar el feminisme a totes les estructures de país. “Treballarem amb urgència nous enfocaments estructurals. Garantirem els drets humans en cadascuna de les polítiques del Govern i canviarem la forma de fer política i polítiques públiques amb una perspectiva feminista”.

Principals línies estratègiques

A la seva compareixença, la titular d’Igualtat i Feminismes ha explicat les principals línies de treball estratègiques que marcaran el pas del Departament. Així, la transformació feminista del país es durà a terme a través de la transversalitat i interseccionalitat, la co-creació de polítiques públiques partint d’una agenda compartida amb altres departaments, el treball per processos i l’aterratge al territori, comptant amb un full de ruta i acció que partirà del local cap el global. “Entenem la conselleria com una estructura al servei del país que no és la única per executar una forma de fer política i polítiques públiques a l’interior del Govern. Des de la seva dimensió externa de cocreació, a partir d’agendes compartides, des de la cooperació institucional, comptant amb tot el territori, amb interlocució real amb les entitats”. Una feina que, tal com ha remarcat la consellera Verge, és urgent “perquè el masclisme no dona treva, la LGBTIfòbia no dona treva. Perquè el racisme no dona treva, com tampoc ho fan ni el capacitisme, ni l’antigitanisme, ni la xenofòbia”.

Els drets humans en el centre

En la seva compareixença, Verge ha avançat que es revisarà tot el mapa de la xarxa de serveis que hi ha al territori perquè “la ciutadania visqui on visqui” hi tingui accés, tot respectant, a més, “la idiosincràsia local”. En aquest sentit, Verge també ha recordat que s’iniciarà un pla de formació de l’equip  de professionals d’aquests serveis perquè les seves actuacions, com a representants de l’Administració, respectin i promocionin els drets humans, i que es posaran en marxa diferents reglaments sancionadors que vetllaran pel respecte dels drets de la ciutadania.

Tal com ha explicat Verge, una de les línies estratègiques de la Conselleria és situar els drets humans al centre per assolir la llibertat plena de les persones i que els drets impregnin totes les polítiques d’igualtat: “Treballarem per garantir que totes les polítiques públiques i la prestació de serveis incorporin el deure de la garantia de drets, des d’aquestes polítiques de transformació social, i també treballarem per fer co-responsable el conjunt de la ciutadania de la garantia de drets de tothom”.

La consellera Verge ha conclòs que “som vingudes a fer possible la transformació feminista del país. Serem una conselleria al servei del tot el país, amb el canvi institucional com a repte estratègic. Farem allò urgent i allò important per tenir un país de persones lliures”.

Podeu recuperar el vídeo la compareixença de la consellera Tània Verge aquí.

1  

Imatges

Compareixença consellera Verge a la Comissió d'Igualtat i Feminismes del Parlament.

Compareixença consellera Verge a la Comissió d'Igualtat i Feminismes del Parlament. 144

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia