President

Presentació Pla xoc en matèria ocupació

President Aragonès: "Posem en marxa el pla més ambiciós que ha impulsat mai la Generalitat amb més de 900 ME per combatre l'atur"

query_builder   1 juliol 2021 14:02

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Posem en marxa el pla més ambiciós que ha impulsat mai la Generalitat amb més de 900 ME per combatre l'atur"

Pla de Xoc polítiques matèria ocupació
El president i el conseller Torrent durant la visita a l'Escola de Formació Aeronàutica de Vilanova i la Geltrú, Foto: Rubén Moreno
  • El cap de l’Executiu i el conseller d’Empresa i Treball han presentat la mesura, que beneficiarà 500.000 persones d’entre els col·lectius que més han patit la crisi

 

  • El president subratlla que la voluntat és que “la sortida de la crisi no deixi ningú enrere” i, alhora, “seguir treballant per transformar el model productiu”

 

  • El conseller Torrent destaca que les mesures presentades volen “oferir un futur digne a les persones, a les quals volem posar al centre de la recuperació i la transformació del nostre país”

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha presentat aquest matí el Pla de xoc en polítiques actives d’ocupació que suposa “el pla més ambiciós que ha impulsat mai el Govern de Catalunya per combatre l’atur, amb més de 900 milions d’euros”.

La Covid-19 ha agreujat les desigualtats socials i el Govern està “compromès a revertir aquesta situació”. “La nostra responsabilitat és combatre aquestes desigualtats per tal de la sortida d’aquesta crisi ningú no quedi enrere i, alhora, seguir treballant per transformar un model productiu que sigui molt més resilient, competitiu i capaç de generar benestar i prosperitat per a tothom”, ha assenyalat el president.

 

Amb aquest objectiu, es mobilitzaran 917 milions per fomentar la contractació i formació "dels col·lectius que han patit amb més intensitat els efectes econòmics de la Covid-19”, ha remarcat Aragonès.

 

“El pla beneficiarà 500.000 persones: 112.000 joves, 263.500 dones, 141.000 majors de 45 anys i més de 65.500 persones amb discapacitat”. Unes xifres sense precedents que el cap de l’Executiu ha destacat que són un exemple de l’esforç extraordinari que està fent el Govern per acompanyar els treballadors i treballadores i els emprenedors i emprenedores que ho estant passant malament a causa de la crisi provocada per la Covid-19”.

“No és una gota enmig del mar”, ha ressaltat el president, sinó que “forma part d’una estratègia de política de treball, econòmica i social, per revertir les desigualtats”, i se suma a totes les ajudes que ja es van presentar pels treballadores i treballadores en ERTO i per als sectors econòmics més afectats per la pandèmia.

“És el primer pas per afrontar aquesta recuperació econòmica que volem que arribi a tothom. No volem deixar ningú enrere, volem que el país avanci junt”, ha insistit el president. I ha afegit: “Aquest pla comença a provocar la sacsejada que el país necessita, perquè hem vingut a fer polítiques de transformació”.

Per la seva part, el conseller d’Empresa i Treball ha explicat que el pla, juntament amb les ajudes directes atorgades, té l’objectiu “d’oferir un futur digne a les persones, a les quals volem posar al centre de la recuperació i la transformació del nostre país”. “Cada persona que aconsegueix avançar, construir un projecte de vida digne, amb una feina amb unes condicions dignes, suposa una victòria per a la nostra societat”, ha assegurat.

En aquest sentit, Torrent ha explicat que la previsió és que aquest conjunt d’ajudes arribin a gairebé 500.000 persones amb “realitats diverses, casos concrets de persones a les quals no volem deixar enrere en el camí de la recuperació econòmica”.  L’objectiu d’aquesta inversió històrica és “aconseguir més treball i més oportunitats per a la ciutadania d’aquest país” ha conclòs.

 

 

4  

Imatges

Foto visita (1)

Foto visita (1) 1825

Foto visita (2)

Foto visita (2) 1680

Foto visita  (3)

Foto visita (3) 2584

Foto roda de premsa

Foto roda de premsa 1405

1  

Fitxers adjunts

Pla de xoc polítiques en matèria d'ocupació

Pla de xoc polítiques en matèria d'ocupació
PDF | 288

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia