Economia i Hisenda

El conseller Giró, durant la visita a les instal.lacions d'Idiada

Conseller Giró: "Idiada és una prova més de la importància de poder gestionar els fons europeus"

query_builder   2 juliol 2021 15:41

event_note Nota de premsa

Conseller Giró: "Idiada és una prova més de la importància de poder gestionar els fons europeus"

El conseller Giró, durant la visita a les instal.lacions d'Idiada

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha insistit una vegada més en la necessitat que el Govern català tingui una participació activa en la gestió dels fons Next Generation EU. Després d’una visita a les instal·lacions d’Applus+ IDIADA, al municipi de Santa Oliva, Giró ha dit que “Idiada és una prova més de la importància de poder gestionar els fons europeus”. En aquest sentit, ha destacat que és “una empresa amb seu a Catalunya, tant social com operativa”, que està pendent d’un projecte de fons europeus “molt important” per a la mobilitat sostenible i autònoma de vehicles.

Giró s’ha referit a IDIADA com “un centre tecnològicament molt innovador” i l’ha qualificat de “necessari” per a l’economia del país. En una atenció als mitjans de comunicació un cop acabat el recorregut per les pistes, el conseller ha fet notar que Applus+ IDIADA “és un centre capdavanter en el seu sector”, que treballa per a totes les marques automobilístiques del món i ha recordat que la Generalitat hi participa en un 20%, forma part del Consell d’Administració i col·labora “any rere any” amb les inversions que són necessàries per tirar endavant els objectius de l’empresa.

IDIADA, un projecte estratègic dels fons Next Generation EU

IDIADA forma part del projecte Mobilitat del futur: connectada, intel·ligent i autònoma, un dels 27 escollits per optar als recursos del fons Next Generation EU. Pretén integrar diferents iniciatives per desenvolupar solucions relacionades amb la mobilitat, amb l’objectiu de fer de Catalunya un pol de referència en aquest àmbit en un moment de profunda transformació del sector. Segons Giró, es tracta d’un projecte “molt ben treballat” que es troba “al capdavant de l’avantguarda més innovadora” en l’àmbit de la mobilitat i el vehicle autònom, que ha qualificat com “el vehicle del futur”.

El projecte, que preveu un pressupost total de 1.234,4 milions d’euros, connecta amb 8 de les 11 missions del document estratègic Next Generation Catalonia: economia sostenible, connectivitat, medi natural, mobilitat sostenible, infraestructures, competitivitat, transformació i energia en transformació i nova indústria.

En el marc del projecte s’impulsarà el desenvolupament de noves solucions, serveis i productes al voltant de la mobilitat en totes les tipologies de vehicles (automòbils, motocicletes, busos, d’ús agrícola, de transport de mercaderies, off road, etc.). Es posarà l’èmfasi en les solucions digitals i sostenibles; en l’impuls de funcionalitats autònomes avançades i de connectivitat vehicle-vehicle i vehicle-entorn; i en projectes que afectin la mobilitat urbana i el trànsit i que contribueixin a la reducció d’emissions, soroll i congestió a les ciutats. Així mateix, s’impulsaran infraestructures de test i certificació de solucions de connectivitat i autonomia en laboratoris, tant en pistes com en entorns de tràfic real, així com infraestructures facilitadores de la connectivitat vehicle-entorn.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 58

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia