Empresa i Treball

ATENCIÓ! NOTA MODIFICADA: El Departament d'Empresa i Treball obre dilluns el termini per acollir-se al nou paquet d'ajudes per a persones treballadores en ERTO i fixes discontínues

(La signatura electrònica SÍ es requereix per fer aquest tràmit a diferència del que es deia a la nota anterior)

query_builder   5 juliol 2021 08:00

event_note Nota de premsa

ATENCIÓ! NOTA MODIFICADA: El Departament d'Empresa i Treball obre dilluns el termini per acollir-se al nou paquet d'ajudes per a persones treballadores en ERTO i fixes discontínues

(La signatura electrònica SÍ es requereix per fer aquest tràmit a diferència del que es deia a la nota anterior)

  • Les persones beneficiàries, entre 80.000 i 100.000 segons càlculs del Departament, rebran un pagament únic de 600 o 700 euros

 

  • El termini finalitza el proper 15 de juliol i l’ordre d’inscripció no determinarà la preferència en l’atorgament

El Departament d’Empresa i Treball obre dilluns el termini per acollir-se al nou paquet d’ajudes per a persones treballadores en ERTO i fixes discontínues beneficiàries de la prestació extraordinària. Les persones beneficiàries, entre 80.000 i 100.000 segons càlculs del Departament, rebran un pagament únic de 600 o 700 euros.

 

L’objectiu d’aquest ajut és complementar la pèrdua de poder adquisitiu de les persones amb menys ingressos afectades per un Expedient de Reguació Temporal d’Ocupació com a conseqüència de la suspensió total o parcial dels seus contractes de treball derivat de les mesures per pal·liar la Covid-19. En el cas de les persones amb un contracte fix discontinu l’ajut serveix per alleugerir un col·lectiu també molt afectat per la crisi ja que, habitualment, es dediquen a activitats estacionals en el sector serveis.

 

Als ajuts hi podran optar les persones residents a Catalunya que hagin estat afectades per un ERTO entre l’1 de gener i el 31 de maig d’enguany o bé que siguin beneficiàries de la prestació extraordinària com a fixes discontínues que durant el mes de maig de 2021 hagin estat en aquesta situació, com a mínim un dia.

En funció del temps de permanència la quantia serà de 600 euros fins a 90 dies, i de 700 euros si són més. Caldrà també trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries o de la Seguretat Social.

 

Per accedir als ajuts només caldrà inscriure’s al registre habilitat al web del SOC (www.serveiocupacio.gencat.cat) des d’avui i fins el 15 de juliol. Aquest tràmit, que requereix signatura electrònica, actuarà com a sol·licitud i, per tant, no caldrà fer-ne cap altre. L’ordre d’inscripció no determinarà la preferència en l’atorgament de l’ajut. L’ajut oscil·larà entre 600 i 700 euros en funció de si s’ha estat més o menys de 90 dies en ERTO.

 

El pressupost total d’aquest fons extraordinari per a persones en ERTO i contractes fixes discontinus és de 60 milions d’euros i dona continuïtat i reforça un primer paquet específic d’ajudes per aquest col·lectiu que el Govern va posar en marxa el passat mes de març.

 

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, acompanyat dels consellers d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i Economia i Hisenda, Jaume Giró, també va anunciar a mitjans de juny un paquet global de 1.000 milions en ajudes directes als sectors i treballadors afectats per la pandèmia de la Covid-19. El contingut d’aquest fons es va consensuar amb els agents econòmics i socials.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia