President

El president Aragonès durant la seva conferència a la Tribuna Jordi Comas Matamala (foto: Paco J. Muñoz)

El president Aragonès aposta per transformar el model productiu català per crear benestar i prosperitat per a tothom

query_builder   2 juliol 2021 21:17

event_note Nota de premsa

El president Aragonès aposta per transformar el model productiu català per crear benestar i prosperitat per a tothom

  • El cap de l’Executiu reivindica un “sector turístic d’excel·lència basat en la nostra manera de viure”
  • Pronuncia la conferència “Un país per ser viscut. Un país on es visqui bé” a la Tribuna Fundació Jordi Comas Matamala de Platja d’Aro

 

El president Aragonès durant la seva conferència a la Tribuna Jordi Comas Matamala (foto: Paco J. Muñoz)
El president Aragonès durant la seva conferència a la Tribuna Jordi Comas Matamala (foto: Paco J. Muñoz)

 

 

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha instat aquesta nit a “transformar el model productiu català per fer-lo més resilient i sostenible” amb l’objectiu de “crear benestar i prosperitat per a tothom”. El cap de l’Executiu ha fet aquesta crida durant la seva conferència “Un país per ser viscut. Un país on es visqui bé” a la Tribuna Fundació Jordi Comas Matamala, que s’ha celebrat aquest vespre a Platja d’Aro (Baix Empordà). Durant la mitja hora que ha durant la conferència, el president de la Generalitat ha insistit en la necessitat d’apostar per “l’economia per la vida” per tal de proveir als ciutadans de salut, cures, aliments, educació, protecció social, habitatge i cultura. Tot plegat perquè tothom “pugui gaudir d’una bona vida”. “Crec que aquesta és una bona aspiració com a país” i “una molt bona targeta de presentació del que vol i pot arribar a ser Catalunya”, ha sentenciat.

Durant la seva conferència, el president de la Generalitat ha apostat per iniciar una “agenda de transformació” per tal de reformar el model productiu. Una transformació que, segons ha explicat, ens “implica a tots i a totes” si volem superar la crisi i avançar de nou, en referència a administracions, ciutadania, societat civil i també als agents socioeconòmics. En concret, dirigint-se al sector econòmic, ha instat a fer un “canvi de mentalitat” basant en tenir present que “les desigualtats són un fre per l’economia”. Tal i com ha explicat, “l’economia ha de crear riquesa i no extreure-la”, una premissa clau per poder garantir el benestar de la ciutadania i assegurar “la prosperitat compartida”.

Dins d’aquest procés de transformació del model productiu, el president ha parafrasejat l’economista Marina Mazzucato fent referència a un estat emprenedor que esdevingui un actor clau en el desenvolupament econòmic. De totes maneres, tal i com ha explicat durant la seva conferència, per arribar a ser un estat emprenedor calen recursos i eines però també “un canvi actitudinal important”, que permeti passar de “la cultura de la desconfiança a la cultura de la col·laboració”, és a dir, que qualsevol projecte privat que compti amb col·laboració pública ha de tenir també un component social. A més a més, ha demanat “començar a pensar en gran” i “passar de l’economia del volum a una economia del valor”.

 

Model turístic d’excel·lència

El president de la Generalitat no ha deixat escapar la seva presència a la Costa Brava per referir-se a la situació del turisme a Catalunya i dels seus reptes de futur i ha celebrat que a l’Empordà es potenciï un “model turístic d’excel·lència” d’alt valor afegit i compromès amb el territori i la seva gent. Aquest tipus de turisme “està resistint millor la crisi que a altres territoris”. Per aquest motiu, el president de la Generalitat ha considerat necessari que es consolidi a l’Empordà i arreu del país.

El president Aragonès ha fet extensiva la voluntat transformadora del Govern al turisme reivindicant “un model turístic basat en la nostra manera de viure i que convidi a tothom a gaudir de les seves vacances a Catalunya”. En aquest sentit, ha recordat la rellevància dels fons europeus per tal d’ajudar “un sector que ho està passant malament” com a conseqüència de la crisi de la Covid-19. Aquests fons, segons ha explicat, s’han d’utilitzar per impulsar “grans projectes de transformació territorial”. El cap de l’Executiu ha estès la mà al sector turístic per iniciar juntament amb el Govern un procés de canvi a través d’una “política turística nacional” basada en l’impuls de la competitivitat i compromès amb la sostenibilitat social i econòmica i amb l’entorn.

Durant la conferència, el president ha fet referència a les conseqüències derivades de la crisi de la Covid-19 i ha demanat obrir un nova etapa fonamentada en una transformació social, verda, feminista i democràtica pensada per a tota Catalunya “sense excloure a ningú i sense deixar enrere cap territori”.

Un cop finalitzada la conferència, el president ha participat d’un col·loqui amb els assistents a la Tribuna Jordi Comas Matamala. La presidenta del patronat d’aquesta entitat s’ha encarregat de donar la benvinguda a l’acte, que ha comptat amb l’assistència de la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia