Ferrocarrils

FGC

Vall de Núria ofereix activitats per a tota la família aquest estiu

query_builder   7 juliol 2021 11:00

event_note Nota de premsa

Vall de Núria ofereix activitats per a tota la família aquest estiu

  • Entre les novetats d’aquesta temporada destaquen el nou Observatori d’Ocells, l’exposició dels 90 anys del Cremallera de Núria i la ruta dels ponts històrics
  • Vall de Núria aposta per la sostenibilitat i el medi ambient amb l’objectiu d’aconseguir ser una estació 'Gasoil zero'
FGC
L'estació de Vall de Núria se situa al Pirineu Oriental, en el terme municipal de Queralbs.


L’estació de muntanya de Vall de Núria ofereix una àmplia oferta d’activitats aquest estiu destinades a tota la família. Destaca per estar situada en una vall singular on no poden accedir-hi els cotxes, amb el Santuari com a centre neuràlgic, situat a 1.964 m d’altitud i envoltat de cims que freguen els 3.000 m. Ofereix tot l’any un turisme actiu i de relax amb propostes diferents on gaudir de l'espectacularitat del paisatge i del conjunt del santuari.

Entre les principals activitats familiars destaca el passeig en el Telefèric Coma del Clot, que després de la seva renovació l’any passat, és un dels grans atractius de l’estiu. Enguany s’estrena la nova Ruta dels Ponts Històrics que permet la descoberta del patrimoni de la vall. I els més esportistes podran fer les ascensions als cims que envolten el Santuari.

A més, també es posa en marxa l’Observatori d’Ocells, situat al mirador del llac, un espai de divulgació on els visitants descobriran les diferents espècies que es troben a la vall. Creat conjuntament amb el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, permetrà l’observació d’aus autòctones com el voltor, el trencalòs, l’àliga daurada o el trencapinyes.

A banda, l’estació ofereix altres activitats com el Parc Lúdic, passeigs en barca o canoa a l’estany de Núria, ponis, rutes a cavall, entre altres, que són molt populars entre els més joves.

FGC
El Cremallera, l'únic mitjà per accedir a l'estació de Vall de Núria.


Aquesta temporada, s’inaugura l’exposició “90 anys història. El Cremallera de Núria”, amb motiu del 90è aniversari del Tren Cremallera. Aquesta mostra repassa la història d'aquest emblemàtic transport genuí, l'únic mitjà per accedir a l'estació de Vall de Núria, des dels seus inicis fins a dia d'avui.

Com a part de les actuacions per a la transformació digital de processos a l’estació, es manté el sistema de venda anticipada de bitllets per al Cremallera i el Telefèric Coma del Clot i de productes com el ‘Viatge a una Vall única, Vall de Núria’, que va acompanyat del servei d’àudioguiatge en línia via app i gratuït.

Entre les actuacions més destacades en matèria de sostenibilitat i medi ambient, a Vall de Núria destaca al projecte ‘Gasoil zero’, que té com a objectiu erradicar emissions de CO₂ en el complex procedents de motors i altres ginys i convertir l’estació en un referent mediambiental. Per aquest motiu, ha iniciat treballs per ampliar l'ús de l'energia geotèrmica a l’estació. A més, des d’aquest any el Cremallera es mou amb energia d’origen solar.

Més informació i selecció de fotografies de recurs a: https://www.turismefgc.cat/material-multimedia-fgc-turisme

2  

Imatges

Foto

Foto 450

Foto

Foto 623

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 862

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia