Institut Català de les Dones

ED

Tània Verge: "la conselleria d'Igualtat i Feminismes és una victòria feminista"

La consellera ha mantingut una trobada amb les representants del Consell Nacional de les Dones de Catalunya

query_builder   6 juliol 2021 19:43

event_note Nota de premsa

Tània Verge: "la conselleria d'Igualtat i Feminismes és una victòria feminista"

La consellera ha mantingut una trobada amb les representants del Consell Nacional de les Dones de Catalunya

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre, ha donat a conèixer a les representats de les 442 entitats de dones que formen el Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC) l’equip, el projecte i el desplegament de la conselleria.

En aquesta reunió Tània Verge ha subratllat que “el fet que existeixi la conselleria d’Igualtat i Feminismes és una victòria feminista. Ara tenim un encàrrec molt concret del President i és sacsejar la Generalitat per dur a terme una transformació feminista. Òbviament és un àmbit prioritari tot allò que té a veure amb l’aprofundiment de les polítiques de dones i l’erradicació de les violències masclistes, però també una transformació més global basada en justícia feminista que té com a component central l’equitat i unes noves formes de relacionar-se i de fer política enfocada des dels drets humans”.

Tània Verge també ha destacat durant la trobada amb les representants del Consell Nacional de les Dones de Catalunya que “el discurs de la transformació feminista és un dels eixos que el Govern projecta per al país en aquesta legislatura i es concreta en la conselleria d’Igualtat i Feminismes que té una estructura completa i serveis territorials de vegueries per fer realitat un enfocament d’equitat territorial i atendre la diversitat garantint l’accés a tots els serveis i els recursos”. Per aconseguir-ho, es treballarà de manera coordinada amb tots els departaments, els ens locals i les entitats i el moviment feminista també tindran un paper destacat: “no perquè existeixi la conselleria deixem d’esperar que el CNDC i el moviment feminista deixin de reivindicar. Aquesta cocreació de polítiques públiques la volem treballar de manera seriosa amb les entitats. No volem que les entitats pateixin per com les administracions gestionen els tempos. És un acord de legislatura garantir l’autonomia del CNDC i generar noves bases de relació entre el CNDC i l’ICD i tota l’estructura de la conselleria” ha afegit Verge.

Finalment, Tània Verge també s’ha referit a la part de la conselleria dedicada a les polítiques del temps, i ha explicat que “en el marc de la transformació feminista té a veure en la redistribució dels treballs i les cures amb enfocament integral. Coresponsabilitat entre homes i dones, entre les empreses i persones treballadores, i la coresponsabilitat entre els poders públics i la ciutadania. Les polítiques dels temps des d‘aquesta mirada més global i mes enllà de la Reforma Horària té una potència més gran per provocar canvis més profunds”.

A la trobada amb les representats de les entitats de dones de CNDC, també hi ha assistit, Montse Pineda, secretària de Feminismes, qui ha afirmat que “no és casual que ens volguéssim reunir amb el CNDC per mostrar la seva importància” i ha demanat les entitats que siguin molt crítiques “una de les qüestions que treballarem és la rendició de comptes i l’avaluació de les polítiques públiques serà molt important”. Per la seva banda, Laia Rosich, directora general per a l’Eradicació de les Violències Masclistes, ha explicat a les entitats que “tenim un treball molt ampli i marcat per la modificació de la Llei del dret de les dones a eradicar les violències masclistes que hi va haver l’any passat. A la direcció general hi haurà una subdirecció de prevenció i una altra de serveis”.

Durant la trobada, la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Meritxell Benedí, ha posat l’accent en explicar que fins ara “l’ICD era l‘única cara visible de les polítiques de gènere i ara està en un marc més complex, no estem soles." I això permetrà, ha afegit Benedí, "aprofunfir en els de l’ICD: reforçar la transversalitat de les polítiques de gènere, la internacionalització i obrir-nos al nostre entorn i a les entitats feministes”. Ha tancat la trobada la directora de l’ICD, Neus Pociello, qui ha subratllat que “el treball col·lectiu ha portat a concretar la nova conselleria i un nou enfocament de l’ICD. Que ICD sigui l’espai per a totes. Des de la voluntat de mirada endins i millorar tot allò que les entitats ens assenyalen per fer un tractament des dels drets humans”.

El CNDC és un òrgan consultiu de l’ICD que aplega 442 entitats que treballen en favor dels drets de les dones en qüestions vinculades al Pla del Govern; promou la participació i l’associacionisme de les dones; incentiva el treball en xarxa i fa propostes sobre qüestions que afecten les dones i l’equitat de gènere.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia