Setmana Bio

És un esdeveniment que promociona i dona a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població

Del 16 al 24 d’octubre, se celebrarà la novena edició de la Setmana Bio per l’Alimentació Ecològica impulsada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Enguany, arriba a la seva vuitena edició i les entitats i persones interessades a organitzar i oferir aquestes activitats ja s’hi poden inscriure.

La Setmana Bio per l’Alimentació Ecològica és un esdeveniment en què se celebraran tot un conjunt d’activitats arreu del territori català, de manera presencial i virtual, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població. Igual que en les darreres edicions, enguany també es preveu la confecció d’un programa d’activitats molt variat.

La fase prèvia de la Setmana Bio s’acaba d’obrir, i, com és habitual, totes les persones i entitats interessades en la producció i l’alimentació ecològiques poden organitzar activitats per nodrir el programa de la Setmana Bio i donar-se a conèixer entre la població. Això, sempre dins de l’objectiu global d’informar i difondre la producció i alimentació ecològiques. Per facilitar l’organització, les activitats del programa s’agrupen en 5 famílies:

  • Visites a operadors ecològics
  • Activitats comercials
  • Activitats de divulgació
  • Activitats gastronòmiques
  • Setmana Bio a l’Escola

 

L’objectiu és que les persones productores i elaboradores de productes ecològics, entitats i organitzacions interessades, administracions locals, escoles i centres docents, biblioteques, centres cívics, restaurants, minoristes, grans superfícies, etc., puguin organitzar aquella activitat que millor s’adeqüi a les seves necessitats, sempre dins dels objectius generals de la Setmana Bio.

Totes les activitats relacionades amb la comunitat educativa s’agruparan en la Setmana Bio a l’Escola, que tindrà per objectiu donar a conèixer la producció agrària i l’alimentació ecològiques a la comunitat educativa, tant a l’alumnat com a les famílies. Durant la Setmana Bio, també es lliuraran els guardons del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica de l’edició d’enguany, al qual es poden presentar candidatures fins al pròxim 15 de juliol.

La Setmana Bio disposa d’una plataforma web, setmanabio.cat, que permet la gestió i difusió del projecte i millorar l’experiència tant dels organitzadors com dels participants en les activitats del programa.

Continuem alimentant l’oferta de l’apartat de recursos en línia, amb recursos d’interès relacionats amb la divulgació de la producció ecològica i el consum d’aliments ecològics.

Així doncs, totes les persones interessades a organitzar activitats han de fer-ho a través de la pàgina web setmanabio.cat, que des del 28 de juny ja permet l’entrada de propostes al programa. El període d’inscripcions serà fins al 10 d’octubre. Podeu trobar a la pàgina tota la informació relativa als diferents tipus d’activitats que es poden organitzar, i també les condicions, el formulari d’inscripció i el material gràfic que es pot descarregar i utilitzar per a la promoció i senyalització de les activitats.

Més informació: http://setmanabio.cat

Contacte: info@setmanabio.cat

 

1  

Imatges

Cartell Setmana Bio

Cartell Setmana Bio 73