Interior

Interior consolida l'equip de 13 agents que tenia destinats provisionalment a Santa Coloma de Gramenet

query_builder   9 juliol 2021 13:25

event_note Nota de premsa

Interior consolida l'equip de 13 agents que tenia destinats provisionalment a Santa Coloma de Gramenet

Foto

 

  • Aquest divendres s’ha reunit la Junta Local de Seguretat, amb la participació del Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena

 

  • Les dades del primer semestre de l’any confirmen que Santa Coloma manté un nivell de seguretat elevat

El Departament d’Interior consolida la seva plantilla d’agents a la comissaria de Santa Coloma de Gramenet amb 13 efectius. Aquest personal havia estat destinat de manera provisional i extraordinària l’any passat. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, així ho ha confirmat a l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, en el decurs de la reunió de la Junta Local de Seguretat celebrada aquest divendres.

A la reunió s’ha informat de les dades de comissió de delictes durant el primer semestre de l’any. Les mateixes confirmen que Santa Coloma és una ciutat segura, en la línia d’altres municipis similars. Els i les assistents a la Junta també han pogut conèixer el Pla Especial d’Estiu 2021, operatiu conjunt de Policia Local i Cos de Mossos d’Esquadra (CME). Aquest pla de xoc preveu més presència policial activa als carres i places de la ciutat i un increment del patrullatge a l’espai públic.

El conseller Joan Ignasi Elena ha destacat que “Santa Coloma és una ciutat segura i les dades així ho avalen”. Elena ha explicat que hi ha hagut una lleugera disminució dels fets delictius respecte l’any 2019, i paral·lelament també s’ha produït un increment de la resolució dels delictes. En paraules del conseller, “tot això respon a la intensitat de les mesures per perseguir els delictes, no només l’augment d’efectius i mitjans, sinó també de l’eficàcia i la coordinació entre policia local i Mossos d’Esquadra”.

En aquest sentit, el titular d’Interior s’ha compromès “a seguir en aquesta direcció, amb el manteniment dels 13 agents més dels Mossos a Santa Coloma, i a intensificar la coordinació amb la Policia Local per garantir la seguretat”.

D’altra banda i de cara al cap de setmana, Elena ha fet una crida a la prudència i a respectar les mesures de contenció per la pandèmia. El conseller ha explicat que es faran dispositius policials per evitar aglomeracions i “garantir que aquest esforç extraordinari que ha fet tot el país per preservar la vida davant del virus no el perdem ara al final”.

L’alcaldessa Parlon ha agraït la presència del conseller Joan Ignasi Elena i ha volgut remarcar que “tal i com ha apuntat el conseller, Santa Coloma és una ciutat segura i així les dades ho demostren”.

De la mateixa manera que ha fet Elena, Parlon ha volgut reconèixer “la bona coordinació que existeix entre els diferents cossos de seguretat a Santa Coloma, fet que ha suposat l’increment de la eficàcia policial”. I ha finalitzat assenyalant que “és important continuar en la línia d’aquesta bona coordinació en una ciutat tan diversa i millorar els mitjans tan humans com materials per fer-ho, i en aquest sentit valorem positivament la consolidació dels 13 agents a la nostra ciutat. Estem en aquest compromís i així ho demostra la presència habitual dels Consellers d’Interior, com ara el conseller Joan Ignasi Elena per copresidir la Junta Local de Seguretat”.
El conseller ha signat també en el Llibre d’Honor de la corporació. Acompanyat per l’alcaldessa Núria Parlon, s’han desplaçat al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré on ha tingut lloc la Junta Local de Seguretat.

A banda del conseller, l’alcaldessa i representants municipals, han participat diferents alts càrrecs de la Conselleria d’Interior i de Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, representants del Cos Nacional de Policia, de la Guàrdia Civil, així com el Subdelegat del Govern espanyol a Barcelona, Carlos Prieto.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia