Cultura

ARCO

Garriga: "Treballem amb el Departament d'Educació per tal que els nostres joves puguin tenir ensenyament artístic curricular a l'escola"

query_builder   9 juliol 2021 14:01

event_note Nota de premsa

Garriga: "Treballem amb el Departament d'Educació per tal que els nostres joves puguin tenir ensenyament artístic curricular a l'escola"

  • La consellera de Cultura assenyala que mitjançant un grup de treball conjunt es vol fomentar tenir “ciutadans més crítics, més creatius i empoderats, que gaudeixin amb la cultura”
  • Garriga visita les 10 galeries catalanes que enguany participen a ARCO i inaugura l’exposició “CIRLOT OTRO. Correo de las Artes (1957-1962)” al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna
ARCO

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha visitat avui les galeries catalanes que participen a la 40a edició de la Fira Internacional d’Art Contemporani ARCO, que se celebra  Madrid del 7 a l’11 de juliol. La consellera ha recorregut la fira acompanyada de la delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Ester Capella, i de la directora de l'Àrea de les Arts Visuals de l’ICEC, Marta Gustà.

La consellera Garriga ha afirmat que “tenim un problema d’accés de la gent a les galeries, i a tot el sistema cultural”. En aquest sentit, ha assenyalat que el Departament de Cultura treballa amb el Departament d’Educació “en un grup de treball per tal que els nostres joves, els nostres nois i noies, puguin tenir ensenyament artístic curricular a l’escola”. “D’aquesta manera tindrem ciutadans més crítics, més creatius i empoderats. I sobretot, nois i noies amb sensibilitats cultural, que tinguin hàbits culturals i que gaudeixin amb la cultura”, ha afegit.

Garriga ha explicat que, amb la seva presència a ARCO, “vol donar suport als galeristes catalans en un moment tan complicat per a la cultura com el que ha estat el darrer any i mig”. “Som molt conscients de que el sector cultural ho ha passat molt malament; les galeries també”, ha subratllat.

Les 10 galeries catalanes que enguany participen a ARCO són: ADN, Àngels Barcelona,  House of Chappaz —que també té seu a València—, Joan Prats, Marc Domènech, Mayoral, Miguel Marcos, Polígrafa, rocíosantacruz i Senda. Entre aquestes galeries catalanes, 3 participen també amb “Projectes d’artistes”: House of Chappaz, amb l’artista Carmen Ortíz; Marc Domènech, amb l’artista Magda Bolumar, i la galeria Senda, amb l’artista Carla Cascales. A més, la galeria Mayoral de París exposa l’obra de Mari Chordà.

Quant a la presència femenina a ARCO, Garriga ha afirmat: “Les dones artistes han estat tot arreu i han fet de tot. Cal reforçar la seva visibilitat. Des de les institucions ho farem per tenir referents, que és molt important”.

L’edició d’enguany d’ARCO, que habitualment té lloc al febrer, té com a objectiu donar un impuls al mercat de l’art contemporani i oferir un escenari per a la reactivació i la retrobada professional. Hi participen 130 galeries de 28 països, de les quals 105 s’integren en el Programa General i 10 més  formen part de la secció ‘Opening’, comissariada per Övul O. Durmosoglu i Julia Moraneira.

Mostra sobre Cirlot al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna
La consellera Gariga també ha inaugurat l’exposició “CIRLOT OTRO. Correo de las Artes (1957-1962)” al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna, en un acte en què han participat galeristes, directors de centres d’art, artistes, comissaris i col·leccionistes.

L’exposició, comissariada per Joan Gil, s’articula en l’estreta relació que el crític, escriptor i poeta Juan Eduardo Cirlot (Barcelona 1916-1973) va mantenir amb els artistes informalistes catalans i madrilenys a través d’una de les seves principals tribunes, el Correo de las Artes (1957-1962), que ell mateix va dirigir. Aquesta plataforma impulsada pel Galerista René Metras es va convertir en un dels mitjans més importants per difondre l’art català del moment i una de les revistes que més va divulgar l’informalisme de la península. La mostra es pot visitar al Centre Cultural-Llibreria Blanquerna fins al 23 d’octubre.

Garriga ha destacat que Cirlot “va ser una persona avançada a la seva època” i que “el seu caràcter multidisciplinar hagués encaixat més en la societat del segle XXI que no pas en la que va viure de la primera meitat del segle XX”. La consellera també ha manifestat el seu desig que la figura de Cirlot “comenci a ser més coneguda i reconeguda” i ha recordat que “gràcies a la revista El Correo de la Artes, avui podem gaudir dels seus articles, ressenyes i crítiques”.

3  

Imatges

Fotografia: La consellera Garriga visita ARCO (1)

Fotografia: La consellera Garriga visita ARCO (1) 201

Fotografia: La consellera Garriga visita ARCO (2)

Fotografia: La consellera Garriga visita ARCO (2) 149

Fotografia: La consellera Garriga inaugura l'exposició "CIRLOT OTRO. Correo de las Artes (1957-1962)"

Fotografia: La consellera Garriga inaugura l'exposició "CIRLOT OTRO. Correo de las Artes (1957-1962)" 234

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia