Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori

Imatge d'un vehicle de l'Eix Bus

Territori amplia les freqüències diàries entre Girona i Lleida de l'Eix Bus coincidint amb el seu 25è aniversari

query_builder   11 juliol 2021 10:00

event_note Nota de premsa

Territori amplia les freqüències diàries entre Girona i Lleida de l'Eix Bus coincidint amb el seu 25è aniversari

  • La línia, que també s’atura a l’aeroport de Girona-Costa Brava, Vic, Manresa, Cervera, Tàrrega i Mollerussa, està enfocada a la mobilitat laboral i també dels estudiants de les universitats de Girona, Vic i Manresa
  • L’ampliació suposa afegir 9 expedicions més, és a dir, un increment del 37% de l’oferta
Imatge d'un vehicle de l'Eix Bus

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori amplia a partir d’avui, 12 de juliol, la freqüència diària de l’Eix Bus, el servei de transport públic de viatgers entre Girona i Lleida i que també s’atura a l'aeroport Girona-Costa Brava, Vic, Manresa, Cervera, Tàrrega i Mollerussa. La millora de la connexió entre Girona, Manresa i Lleida, que opera l’empresa gironina de transports EIXBUS, es tradueix en un increment d’expedicions en ambdós sentits: de dilluns a divendres feiners, dues més entre Girona i Lleida i sis més entre Girona i Manresa; i diumenges i festius, una més entre Girona i Manresa.

 

La directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, explica que “aquesta millora en els horaris està pensada tant per la mobilitat laboral com per estudiants de les tres universitats de Girona, Vic i Manresa, com també per ampliar les comunicacions amb les terres de Ponent des de Girona i la Catalunya Central”.

 

Després d’un any 2020 marcat per la pandèmia, el representant d’EIXBUS, Àlex Gilabert, considera que “l’increment d’un 37% de l’oferta de transport públic de l’Eix Bus, possibilitarà recuperar les xifres rècord del 2019, i sobrepassar-les en els propers anys. A dia d’avui ja s’ha arribat al 73% de la demanda del 2019.”

 

El servei, amb sortides entre les 5.30h del matí i les 21.15h de la nit, ofereix entre setmana un total de 4 viatges d’anada i 4 de tornada entre Girona i Lleida, i 10 viatges d’anada i 10 de tornada entre Girona i Manresa. Amb aquest increment, la comunicació entre les dues capitals de demarcació, Lleida i Girona, es millora possibilitant arribar a ambdues a les 9.15h, i podent retornar el mateix dia a les 19.15h. D’altra banda, es pot arribar des de Manresa i Vic a Girona a les 8.15h i tornar fins les 21.15h i, en sentit contrari, des de Girona i Vic es pot arribar a Manresa a les 7.20h i tornar fins les 21.10h.

 

El servei de l’Eix Bus té connexió a l’estació de Girona i a l’aeroport de Girona-Costa Brava amb serveis internacionals de Flixbus, de forma que a través de la seva plataforma (app i web) es poden comprar bitllets combinats entre ambdues companyies i arribar a diferents destinacions europees. EIXBUS està treballant per incorporar altres plataformes com a canals de venda, a banda que ha introduït el pagament amb targeta i mòbil a bord dels autocars.

 

Eix Bus, 25 anys d’història de transport públic a l’Eix Transversal

 

L’Eix Bus es va fundar l’any 1996 de la mà de tres companyies catalanes (Alsina Graells, Sagalés i TEISA; actualment, són sòcies Sagalés i TEISA) amb un primer servei entre Girona i Vic i quan l’Eix Transversal (C-25) encara no estava finalitzat. A partir de l’any següent ja es va allargar el servei fins a Manresa i fins a Lleida –aturant-se a Tàrrega i Cervera, també- i al 2019 es va incorporar la parada de Mollerussa. A partir del 2006 es van incrementar les expedicions anuals, passant de les 2.667 a les 4.025. L’any que l’Eix Bus ha tingut més viatgers va ser el 2019, un total de 132.868, sent el recorregut Girona-Vic en els dos sentits el que concentra més clients.

 

Amb 11.000 clients al mes -en època prepandèmia-, el servei d’Eix Bus entre Girona i Lleida constitueix un servei troncal dins el Pla de Transport de Viatgers de Catalunya, unint 2 capitals de demarcació i 5 capitals de comarca (el que suposa una població servida de 407.716 habitants), vertebrant el territori català de les comarques del Gironès, Osona, Bages, Segarra, Urgell, Pla d’Urgell i Segrià. A més, també suposa un servei singular al connectar l’aeroport de Girona-Costa Brava, possibilitant la intermodalitat bus-avió, a més de bus-TAV a les estacions de Girona i a Lleida.

1  

Imatges

Imatge d'un vehicle del servei Eix Bus

Imatge d'un vehicle del servei Eix Bus 1954

2  

Fitxers adjunts

Nous horaris

Nous horaris
PDF | 906

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 372

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia