L’aprovació d’aquestes sol·licituds de la sisena convocatòria dels ajuts Leader corresponent a 2020 representa una important aposta del Departament pel desenvolupament de les estratègies locals dels grups Leader

Foto web ajuts Leader

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya ha aprovat 235 sol·licituds d’ajut destinats a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, en el marc de la operació 19.2 del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2022, corresponents a l’any 2020.

L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals, la creació i/o manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves; i estan adreçats fonamentalment a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i desenvolupament de microempreses i PIMES, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural.

Els ajuts destinats a aquesta convocatòria, per un import total de 7.666.666 euros, tenen caràcter de cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), i aniran a càrrec d'una partida pressupostària del Departament, dotada amb un import màxim de 4.370.000 euros per al 2022, la qual cosa suposa el 57% del finançament d’aquests ajuts. La resta, 3.296.666 euros, anirà a càrrec del FEADER, el que representa el 43% del finançament.

Els projectes s’han gestionat a traves dels 11 Grups d’Acció Local Leader que el Departament va seleccionar per a aplicar el desenvolupament local participatiu Leader durant el període de programació 2014-2022.

Pel que fa a la tipologia de projectes que es subvencionaran, destaquen els 102 projectes del sector serveis i els 66 del sector turístic.

Amb els projectes d'inversió que es fomentaran amb els ajuts objecte d'aquesta sisena convocatòria està previst generar una inversió de més de 29.000.000 € en els territoris rurals Leader de Catalunya, i la creació de més de 250 llocs de treball directes.

En referència als llocs de treball també cal destacar que els proveïdors que han d'executar la inversió generada són empreses ubicades a Catalunya, majoritàriament en l'àmbit rural, i per tant, de manera indirecta també fomentaran la creació i consolidació de més Ilocs de treball durant l'execució dels projectes fomentats per l'ajut Leader.

Per a més informació:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/201210_sollicituds_leader_2020-00001

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa

Comunicat de premsa
PDF | 727