Cultura

Savall

El I Festival Jordi Savall ofereix cinc concerts a Santes Creus en el 80è aniversari del mestre

query_builder   12 juliol 2021 16:03

event_note Nota de premsa

El I Festival Jordi Savall ofereix cinc concerts a Santes Creus en el 80è aniversari del mestre

  • De l’11 al 15 d’agost, el festival reivindica la recuperació del patrimoni cultural i musical històric i promou el reconeixement i la difusió del llegat musical de Savall
Savall

Aquest matí s’ha presentat al Palau Moja de Barcelona el I Festival Jordi Savall, organitzat conjuntament per la Fundació Centre Internacional de Música Antiga i el Departament de Cultura. El festival vol reivindicar, d’una banda, la importància de la recuperació del patrimoni cultural i musical històric al segle XXI i, de l’altra, promoure el reconeixement i la difusió del llegat musical creat durant la llarga i prolífica trajectòria del mestre Jordi Savall, que enguany fa 80 anys i celebra 55 anys dedicats a la recerca, la investigació, l’ensenyament, la interpretació i la difusió d’un patrimoni musical i cultural mil·lenari.

El Festival Jordi Savall se celebrarà al Reial Monestir de Santes Creus, de l’11 al 15 d’agost, amb un total de cinc concerts. Vol esdevenir una oportunitat de promoció cultural i d’impuls econòmic i turístic per a tota la zona del sud de Catalunya i especialment per al Camp de Tarragona. Aporta i presenta una proposta cultural d’excel·lència i de projecció internacional amb voluntat de continuïtat i capacitat d’establir un eix cultural i xarxes de connexions en el futur amb els diversos agents de proximitat, des dels Monestirs de Poblet i de Vallbona de les Monges, les ciutats de Tarragona, Reus i Montblanc, així com els diversos espais i edificis patrimonials de la regió especialment lligats a la Ruta del Cister.

Aquest nou festival vol ser també un pas més en la preservació i continuïtat de la trajectòria de Jordi Savall i també de la tasca de transmissió de les acadèmies professionals, garantint la seva projecció internacional i continuïtat en el temps. Jordi Savall és, amb la viola da gamba, el que va ser en el seu temps Pau Casals amb el violoncel, per això aquest festival s’inspira alhora en l'històric Festival de Prada de Conflent, que el mestre Pau Casals va fundar l’any 1950 als 75 anys i recull l’herència del Festival de Música Antiga de Poblet que Jordi Savall va iniciar l’any 2013 i va mantenir fins l’any 2019. Enguany el festival tindrà lloc a tres espais emblemàtics del Reial Monestir de Santes Creus, fundat el 1160 i un dels màxims exponents de l’arquitectura gòtica de Catalunya a més de panteó reial i gestionat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

 

 

Els concerts són:

 

Dimecres, 11 d’agost

Orient-Occident 

ORPHEUS XXI

Músics sirians, kurds, búlgars, iranians

i la participació de Jordi Savall

Direcció:  Waed Bouhassoun & Moslem Rahal

 

Dijous, 12 d’agost

El Llibre Vermell de Montserrat

La Capella reial de Catalunya – Hespèrion XXI

Direcció: Jordi Savall

 

Divendres, 13 d’agost

Septet en mi bemoll major op. 20 de Ludwig van Beethoven i obres de Schubert

Solistes de Le Concert des Nations

 

Dissabte, 14 d’agost

Folies & Romanescas

  1. Ortiz, G. Sanz, A. Martin i Coll, S. De Murcia, A. Valente

Jordi Savall, Xavier Diaz, Andrew Lawrence-King, Xavier Puertas, Pedro Estevan

Diumenge, 15 d’agost

Les Goûts Réunis

  1. B. Lully, H. I. F Biber, A. Corelli, Ch. Avison, L. Boccherini.

Le Concert des Nations. Direcció ; Jordi Savall


Les entrades es poden adquirir a partir de la tarda de demà, 13 de juliol, al web del Festival Jordi Savall i inclouen una visita al Reial Monestir de Santes Creus.

Més informació en el dossier adjunt. Descàrrega d’imatges Reial Monestir de Santes Creus

 

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: I Festival Jordi Savall

Dossier de premsa: I Festival Jordi Savall
PDF | 1182

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia