Bombers

Imatge de l'operatiu de recerca

Els Bombers de la Generalitat rescaten un cos al pantà de Siurana, a Cornudella de Montsant (Priorat)

query_builder   12 juliol 2021 18:07

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat rescaten un cos al pantà de Siurana, a Cornudella de Montsant (Priorat)

Els Bombers de la Generalitat han localitzat aquesta tarda (15.23 h) un cos al pantà de Siurana, a Cornudella de Montsant (Priorat). Des de divendres dia 9 de juliol, fins a 56 dotacions terrestres, aèries i aquàtiques romanien fent tasques de recerca en aquest embassament arran la desaparició d’un home que s’hi banyava i no va retornar després de nedar fins una petita illa situada a 20 metres de la vora del pantà.

Un binomi del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Subaquàtic dels Bombers de la Generalitat ha trobat el cos a una profunditat d’11 metres i a 30 metres de distància de la vora del pantà. La recerca s’ha accelerat a partir que, avui,  els Bombers han tingut accés a les càmeres de seguretat del recinte, cosa que ha permès circumscriure molt més el lloc de recerca. Així, mentre que fins ara es treballava en funció d’un últim punt d’albirament de la víctima assenyalat per testimonis, s’ha pogut establir una línia més acotada per a fer-hi les batudes.

Des del passat divendres, els Bombers mantenien activa una recerca per terra, aire i aigua que ha inclòs el desplegament d’un helicòpter amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i metge especialitzat en rescats, efectius dels GRAE subaquàtics, una embarcació de salvament del Parc de Bombers de Tortosa, recolzament logístic per part del Grup de Suport Operatiu (GROS), una Unitat de Comandament Mitjana i personal dels parcs de Prades, Reus, Falset, Cornudella de Montsant i Cambrils.

La recerca ha estat en un entorn de zero visibilitat, amb un fons amb gran relleu i caigudes de fins a 35 metres de fondària i amb gran abundància de vegetació aquàtica. La troballa del cos s’ha efectuat en un punt desplaçat a més de 10 metres d’allà on assenyalaven els testimonis.

Un cop els efectius policials han recollit la informació necessària per a les diligències judicials corresponents, els Bombers de la Generalitat han procedit a l’extracció del cos, que ha culminat cap a les 16 h. A partir d’aquí, els Mossos d’Esquadra han endegat les tasques policials de comunicació a les famílies i identificació del cos.

En l’operatiu de recerca també hi han pres part les unitats de Seguretat Ciutadana, d'Investigació, Científica, Marítima i Aquàtica dels Mossos d’Esquadra, 7 dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i membres del cos de recerca subaquàtica dels Bombers de Barcelona.