Direcció General de Comunicació

Nomenaments

Nomenaments

query_builder   13 juliol 2021 13:59

event_note Nota de premsa

Nomenaments

Departament de la Presidència

Gemma Capdevila Ponce, directora de l’Oficina del Govern

Nascuda a Barcelona l’any 1963.

És llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona, Postgrau en aprofundiment en dret públic per l’Institut d’Educació Contínua (Universitat Pompeu Fabra) i Màster en Direcció Pública per ESADE (Universitat Ramon Llull).

Funcionària del cos d’Advocacia de la Generalitat i del cos superior d’Administració de la Generalitat, ha desenvolupat la seva activitat professional en diversos llocs de l’Administració de la Generalitat. Per exemple, ha prestat serveis com a advocada de la Generalitat adscrita a l’Assessoria Jurídica del Departament de Salut. També en l’àmbit del Departament de Salut, ha exercit les funcions de secretària del Consell Rector del Consorci Sanitari de la Creu Roja de Catalunya, posteriorment denominat Consorci Sanitari Integral i de secretària del Patronat i de la Junta de Govern de la Fundació Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB).

Ha ocupat el lloc de responsable d’Estudis i Assessorament Jurídic de la Secretaria de la Comissió Mixta de Transferències Administració de l’Estat-Generalitat de Catalunya i l’Àrea d’Assessorament i Coordinació de l’Oficina per al Desenvolupament de l’Autogovern. Durant aquest període ha exercit les funcions de secretària de la Comissió Interdepartamental de Transparència i Accés a la Informació.

Des de febrer de 2016 ha estat subdirectora general de Dret, Entitats Jurídiques i Grups d’Interès i va sumar a aquest lloc el de directora del Centre de Mediació en Dret Privat de Catalunya durant els mesos de juliol de 2018 a febrer de 2019, per substitució de la persona titular.

Des de 2016 és vocal del Comitè Assessor d’Ètica Pública i de la Junta Distribuidora d’Herències i des de 2017 del Comitè d’Ètica de la Contractació Pública. També col·labora amb l’Escola d’Administració Publica de Catalunya en diverses accions formatives relacionades amb la transparència, l’ètica pública i els grups d’interès, i és membre i fundadora de l’associació de caràcter sindical Fòrum d’Advocacia de la Generalitat.

Departament d’Educació

Rut Ribas, directora general de l’Alumnat

Nascuda a Sant Sadurní d’Anoia el 1990.

És graduada en Educació Social per la Universitat Autònoma de Barcelona (2014) i actualment està cursant el grau en Psicologia a la Universitat Oberta de Catalunya.

Rut Ribas, fins ara, ha estat diputada al Parlament de Catalunya, on ha sigut portaveu de les comissions d’infància i joventut, entre altres responsabilitats, com la de liderar els programes educatius i els recursos pedagògics. Anteriorment, ha estat educadora social en els serveis bàsics d’atenció social i, en l’àmbit privat, ha gestionat projectes de participació i inclusió per a persones vulnerables amb la finalitat de promoure la seva contribució activa a la societat.

 

Departament de Recerca i Universitats

Xavier Quinquillà Durich, director general d’Impacte Territorial i Social del Coneixement

Nascut a Lleida l’any 1969.

Realitza estudis superiors de música al Conservatori del Liceu, al Conservatorio de Madrid i Conservatori Municipal de Barcelona, i un postgrau en Gestió Cultural a la UOC. Vinculat professionalment a la Fundació Orfeó Lleidatà, primer com a director de l’escola de música i des de 2008 com a director general.

Diputat al Parlament de Catalunya durant la XII legislatura (2017-2021), ha participat en nombroses iniciatives per la millora del sistema educatiu, entre les quals destaca l’aprovació i implementació del Pacte Contra la Segregació Escolar.

Té una extensa trajectòria en el desenvolupament de programes socioculturals d’abast comunitari i en la creació de sinergies amb el tercer sector entre els àmbits educatiu, assistencial, sanitari i cultural. En la vessant d’activista social, ha impulsat la creació de la Plataforma d’Entitats Culturals de Lleida, vinculada a la defensa de la unitat dels museus de Lleida i MNAC.

Departament de Justícia

Susagna Roura i Pujols, directora general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil

Nascuda a Vic el 1968.

Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona l’any 1991, acumula més de 30 anys d’experiència en el sector de l’advocacia, on s’ha especialitzat bàsicament en l’àmbit del dret privat.

També s’ha format a ESADE en dret del medi ambient i a les universitats de Leiden (Països Baixos) i Toulouse (França) en dret comunitari, dret marítim, dret laboral i  contractació.

En l’àmbit públic, Susagna Roura ha exercit com a regidora de Cultura i Museus, i Convivència i Seguretat Ciutadana a l’Ajuntament de Vic entre els anys 2015 i 2019, responsabilitat que ha compatibilitzat amb la seva professió d’advocada. També ha estat regidora de Cultura, Turisme i Habitatge.

Des de la Direcció General d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Roura assumirà els reptes de la conselleria en els àmbits de les mesures penals alternatives, l’atenció a la víctima del delicte i la justícia juvenil.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia