Bombers

Imatge aèria de la represa de l'incendi forestal de Castellví de Rosanes d'avui, 14 de juliol

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en 2 punts de l'incendi forestal de Castellví de Rosanes i Martorell per evitar que arribi a una zona de barrancs

Tot i l'evolució favorable, doncs el foc està estabilitzat en el 90 % de la superfície afectada, es continua en alerta màxima per sufocar immediatament qualsevol represa

query_builder   14 juliol 2021 17:00

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en 2 punts de l'incendi forestal de Castellví de Rosanes i Martorell per evitar que arribi a una zona de barrancs

Tot i l'evolució favorable, doncs el foc està estabilitzat en el 90 % de la superfície afectada, es continua en alerta màxima per sufocar immediatament qualsevol represa

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant amb 87 dotacions (76 de terrestres i 9 d’aèries) en l’incendi forestal que afecta els termes municipals de Martorell i Castellví de Rosanes, que a les 14.00 h del 14 de juliol, 22 hores després d’haver-se produït, es considera estabilitzat pel que fa al 90% de la seva superfície. La tasca realitzada durant aquest matí supera les previsions del cos, doncs ha estat possible augmentar la superfície declarada estabilitzada del 80% al 90% de les 195,7 hectàrees afectades. Tot i això, la situació encara és greu, doncs el foc ha estat virulent i intens, continua actiu en 2 punts del perímetre, un dels quals podria menar les flames cap a una zona de barrancs, i s’està a l’aguait per sufocar immediatament qualsevol nova represa.

Els dos punts que des d’aquest migdia preocupen els Bombers de la Generalitat i que corresponen al 10% de l’incendi que continua actiu s’estableixen entre l’antiga N-IIa fins al peatge de Martorell a l’Ap-7 i la zona oest de l’incendi, propera a la urbanització El Taió, respectivament. En la segona zona, a més, s’esdevé un barranc que, en cas que el foc s’hi escolés, faria que les tasques d’extinció esdevinguin encara més feixugues. Per això, els esforços de la majoria de les 87 dotacions del dispositiu es concentren en aquests dos indrets, on s’hi treballa amb línies d’aigua, mitjans aeris, maquinària manual i maquinària pesada. L’altra prioritat del dispositiu consisteix en sufocar immediatament qualsevol punt calent que es pugui detectar i evitar així represes, com la que s’ha donat a primera hora d’aquesta tarda a l’alçada del peatge de Martorell, i ja controlada.

L’alerta, sobretot durant les hores centrals del dia, continua essent, doncs, màxima, doncs a més la previsió meteorològica apunta de nou a la presència de vent amb canvis de direcció: durant el migdia ha entrat la marinada a la zona, però la predicció apunta a un nou canvi cap al vespre. Els esforços es dirigeixen a intentar donar per estabilitzat l’incendi aquest vespre.

El perímetre de l’incendi, que circumscriu una superfície de 195.7 hectàrees afectades pel foc, no ha crescut en les darreres hores. El foc no ha causat afectacions greus als edificis, la majoria habitatges, de la zona afectada. Els Bombers de la Generalitat celebren també que ningú de la població ni del dispositiu d’extinció hagi resultat ferit.

L’origen de l’incendi es situa, apunten els Agents Rurals, en uns treballs amb radial a una tanca d’un edifici del barri de Valldaina de Castellví de Rosanes. En relació a aquests fets s’ha identificat una persona i la investigació continua, tant per part del grup rural com pels Mossos d’Esquadra, que col·laboren en les perquisicions. Pel que fa a les 52 persones desallotjades per la proximitat de les flames als seus habitatges, romanen en 2 hotels de Sant Andreu de la Barca i un altre a Sant Esteve Sesrovires, informa Protecció Civil, tot i que a primera hora de la tarda s’ha autoritzat el retorn dels hostes de la residència geriàtrica desallotjada a Martorell. L’incendi i el moviment dels vehicles d’emergències no han provocat avui el tancament de cap carretera, informa el Servei Català de Trànsit.

Per part dels Bombers de la Generalitat, al dispositiu d’extinció de l’incendi hi prenen part el Grup d’Actuacions Forestals (GRAF), el Grup Operatiu de Suport (GROS), el Grup d’Emergències Mèdiques (GEM), Mitjans Aeris (MAER), als quals es sumen 2 avions d’extinció cedits pel Ministerio de Transición Ecológica; l’Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF) i personal d’una quarantena de parcs de bombers professionals i voluntaris d’arreu del territori. En total, uns 240 efectius.

El dispositiu inclou també la participació d’efectius dels Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, policies locals i consistoris del territori afectat, Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), Guàrdia Civil i ADF de la zona.

Cerdanyola del Vallès, 14 de juliol de 2021

16.00 h

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia