PIMEC
  • El titular d’Empresa i Treball ha explicat que la Direcció General d’Indústria serà l’encarregada de liderar l’elaboració del nou Pacte que “serà un instrument fonamental amb accions executables i pressupostades i que es puguin portar a terme en un curt termini de temps”

  • El conseller ha assegurat que “no hi haurà transformació, ni canvis profunds ni benestar si no hi ha reindustrialització”


El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat aquest matí que “en els propers dies posarem en marxa el procés d’elaboració d’un nou Pacte Nacional per a la Indústria amb voluntat de diàleg, trobades i acords”. El titular d’Empresa i Treball ha fet aquestes declaracions durant la Cimera Som Indústria organitzada per PIMEC que ha tingut lloc al Campus UPC Diagonal – Besòs.

Torrent ha explicat que la Direcció General d’Indústria serà l’encarregada de liderar l’elaboració del nou Pacte que “serà un instrument fonamental amb accions executables i pressupostades i que es puguin portar a terme en un curt termini de temps”. 

Durant la seva intervenció el conseller també ha assegurat que “no hi haurà transformació, ni canvis profunds ni benestar si no hi ha reindustrialització” i ha assegurat que “aquesta passa per tres elements claus: inversió,  innovació i formació".

Els Next Generation, palanca de canvi

Torrent ha dit que “cal aprofitar els fons Next Generation i han de ser una palanca de canvi”. En aquest sentit, el conseller ha insistit en què “s'han de gestionar bé i de forma descentralitzada per ser més eficients i eficaços i que arribin al nostre teixit productiu com són les pimes". "Si l'Estat espanyol vol centralitzar la gestió dels Next Generation es prendran decisions que tindran un cost de futur inassumible", ha conclòs Torrent.

2  

Imatges

Fotografia del conseller Torrent amb el president de PIMEC i el rector de la UPC

Fotografia del conseller Torrent amb el president de PIMEC i el rector de la UPC 65

Fotografia del conseller durant la seva intervenció en la cimera Som Indústria

Fotografia del conseller durant la seva intervenció en la cimera Som Indústria 49