Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat desactiva el Pla INFOCAT per les millores climatològiques

query_builder   15 juliol 2021 14:31

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva el Pla INFOCAT per les millores climatològiques

 

  • Protecció Civil demana a la ciutadania mantenir la prudència en les activitats per evitar el risc d’incendi forestal
Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat el Pla especial per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT), activat el passat dilluns 12 de juliol.

Segons informa Bombers de la Generalitat, l'incendi de Castellví de Rosanes i Martorell, que es va iniciar dimarts 13 de juliol a les 16:12h, està estabilitzat des d'ahir a les 21:40. Durant la matinada han estat treballant amb 84 dotacions terrestres. Els Bombers continuen treballant a l’interior de tot el perímetre de l’incendi amb una trentena de dotacions terrestres i dos mitjans aeris, el nombre de dotacions es mantindrà estable durant tota la tarda atès que és la franja horària del dia amb més risc. Avui les tasques han consistit a repassar i assegurar que no quedi cap punt calent. El foc continua estabilitzat i els Bombers continuen treballant per tal de controlar-lo.
El Cos d'Agents Rurals informa que el foc hauria cremat una superfície de 195,7 hectàrees de vegetació (138,62 a Martorell i 58,08 a Castellví de Rosanes) hectàrees.

Al llarg de l'incident es van haver d'evacuar un total de 52 persones que van passar la nit a diferents hotels de Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. Aquestes gestions van ser realitzades pels ajuntaments. Totes les persones evacuades de les urbanitzacions de Castellví de Rosanes van poder tornar a les seves cases ahir a la nit.
Pel que fa als talls elèctrics, durant unes hores van estar desactivades tres línies d'alta tensió de Red Elèctrica a la zona. Un cop revisades i confirmat el bon estat, les tres línies van tornar a connectar-se el mateix dia.

A la xarxa viària, l'afectació més destacable va ser el tall de l' AP-7 en sentit sud al Papiol, i a l'alçada de Martorell en sentit Nord, durant unes hores del dimarts 13 de juliol.

Protecció Civil de la Generalitat, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) i dels tècnics de l'operativa territorial desplaçats al lloc de l'incendi, s’ha mantingut permanentment en contacte amb els diferents municipis per tal de donar suport a les tasques requerides per aquest incendi.

El cos de Mossos d'Esquadra va gestionar l'evacuació de les persones afectades i els talls de vies requerits.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) s’ha mantingut preventivament a l’operatiu de l’incendi i ha confirmat que no hi ha hagut persones ferides.

En aquest incendi també han estat donant suport a l'extinció, diferents agrupacions de defensa forestal.

Durant aquest episodi d'alt risc d'incendi forestal, els municipis que han comunicat l'activació dels seus plans municipals han estat: Tordera, Terrassa, Torrelles de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Sant Quirze del Vallès, Sant Esteve Sesrovires, Molins de Rei , Santa Coloma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Matadepera, Abrera, Sant Vicenç de Castellet, Bonastre, Sant Boi de Llobregat, Castellví de Rosanes i Martorell.

Voluntariat de protecció civil de diversos municipis també s’ha mobilitzat per realitzar rondes preventives en urbanitzacions i parcs naturals per extremar la vigilància. A més, des del passat dissabte 10 de juliol, el voluntariat de diverses AVPC s’ha activat per fer tasques de sensibilització i reforçar els consells a la població davant del risc d'incendi.

En aquest sentit, Protecció Civil demana a la ciutadania mantenir la prudència en les activitats per evitar el risc d’incendi forestal i tenir presents els consells preventius per reduir el risc d’incendi que es poden trobar a interior.gencat.cat/incendisforestals.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia