Territori

foto de família

El nou model de bonificacions dels peatges de la C-32 sud augmentarà el descompte a la mobilitat interna a partir de l'1 de setembre

query_builder   16 juliol 2021 14:24

event_note Nota de premsa

El nou model de bonificacions dels peatges de la C-32 sud augmentarà el descompte a la mobilitat interna a partir de l'1 de setembre

  • El sistema comportarà descomptes als turismes del 40% en el tram Castelldefels - Sitges i del 70% en el tram Sitges - el Vendrell, en els desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i laborable, en el mateix origen i destí, des del primer viatge
  • El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, presenta, juntament amb alcaldes i alcaldesses del Garraf i del Baix Penedès les noves bonificacions, fruit de l’acord entre la Generalitat i les administracions locals
C-32

El nou model de bonificacions dels peatges de la C-32 sud (Castelldefels - Sitges - El Vendrell) per afavorir els desplaçaments en aquest àmbit s’aplicarà a partir de l’1 de setembre vinent. El secretari de Territori i Mobilitat, Isidre Gavín, i el director d’Infraestructures de Mobilitat, Xavier Flores, han presentat el nou sistema, juntament amb representants territorials del Garraf i del Baix Penedès, que és fruit d’un acord unànime entre la Generalitat i les administracions locals en el marc de la Taula de Mobilitat del Penedès. En aquest sentit, Gavín ha remarcat que "és un acord compartit per modificar les bonificacions de la C-32 perquè se'n beneficiï la ciutadania i la mobilitat d'aquest territori”.

El nou sistema acordat consistirà en l’aplicació de descomptes en la tarifa del peatge en els desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i en el mateix origen i destí. La bonificació acordada és del 40% en el tram entre Castelldefels - Sitges (barrera Vallcarca) i del 70% en el Sitges - El Vendrell (barreres troncal i lateral de Cubelles i accés de Calafell) i s’aplicarà als vehicles lleugers de quatre rodes, de dilluns a divendres no festius. Així, aquest descompte permetrà afavorir especialment els desplaçaments per raons de mobilitat obligada i que té origen i/o destí en el territori.

Aquest model, ha explicat Gavín, "és un primer pas: farem un seguiment per avaluar com funciona i, si cal, en una segona fase, aplicarem millores". El secretari també ha posat de relleu que els nous descomptes s'afegeixen als de vehicle ecològic i VAO, el que permet "afavorir una mobilitat sostenible".

Els criteris per aplicar els nous descomptes són tots els següents:

  • Reducció del 40% en la tarifa del peatge del tram Castelldefels – Sitges (barrera de Vallcarca) als vehicles lleugers de quatre rodes.
  • Reducció en la tarifa del peatge del 70% als turismes en el tram Sitges – el Vendrell (barreres troncal i lateral de Cubelles i accés de Calafell).
  • S’aplicarà a partir del primer viatge
  • Per als desplaçaments de dilluns a divendres, no festius.
  • Per als viatges d’anada i tornada en un mateix dia natural en el mateix origen i destí, amb un límit de 4 trànsits diaris (2 viatges d’anada i tornada).
  • Ús de sistema de pagament dinàmic o telepeatge (sistema VIA T) o l’aplicació gratuïta Awai.
  • És necessari inscriure’s prèviament al web de la concessionària de la C-32 Sud (autopistas.com). El formulari estarà disponible aquest agost i la inscripció és gratuïta.
  • S’exclouen d’aquestes noves bonificacions els moviments amb origen o destí l’AP-7 Sud, atès que són moviments de llarg recorregut o que tenen un origen o destí fora de l’àmbit de l’autopista C-32.

Aquests nous descomptes, que substitueixen les actuals bonificacions d’homogeneïtzació tarifària i de recurrència, es complementen amb les bonificacions existents per a vehicles ecològics, vehicles d’alta ocupació i els descomptes pel tancat virtual del tram Sitges – El Vendrell, amb un màxim de descompte acumulat del 75% respecte del preu del peatge base.

La implantació d’aquest nou model requereix d’una tramitació administrativa prèvia, que inclou un Acord de Govern, i de l’execució dels mitjans tecnològics corresponents.

2  

Imatges

Imatge 1

Imatge 1 3887

Imatge 2

Imatge 2 3499

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 333

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia