Cultura

ICF

El Departament de Cultura dedica 6,2 milions d'euros a una nova convocatòria de línies de finançament per a empreses i entitats culturals

query_builder   20 juliol 2021 10:04

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura dedica 6,2 milions d'euros a una nova convocatòria de línies de finançament per a empreses i entitats culturals

  • S’atorgaran préstecs per a inversions i circulant i també s’ampliarà la modalitat del préstec ICF Cultura Liquiditat
  • Aquest import se suma als 12 milions ja concedits el 2020
  • Les sol·licituds de préstecs es poden sol·licitar des d’avui i fins al 21 d’octubre
  • El Departament de Cultura assumeix el 80% dels risc viu de les operacions amb un Fons de Garantia
ICF

Les empreses i entitats del sector cultural poden sol·licitar, des d’avui i fins al 21 d’octubre, els préstecs per a inversions i circulant que l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) posa a la seva disposició en col·laboració amb l’Institut Català de Finances (ICF). En total, l’ICEC gestionarà 6,2 milions d’euros en aquests préstecs, que poden demanar-se per impulsar el finançament de projectes que requereixin d’inversions en actiu fix o necessitats de circulant, donant continuïtat a la Línia ICF Cultura, o bé per finançar necessitats de circulant per a projectes i/o serveis culturals que s’hagin vist afectats per la COVID-19, en el marc de la línia ICF Cultura Liquiditat.

Aquesta línia de préstecs permet seguir finançant projectes relacionats amb la producció, distribució, comercialització i difusió o exhibició de béns o serveis culturals desenvolupats per empreses i entitats sense afany de lucre comptant amb un fons de garantia del Departament de Cultura, que assumeix per a les dues línies el 80% dels risc viu de les operacions i que facilita l’accés dels sol·licitants al crèdits amb condicions avantatjoses.

L’import del préstec ICF Cultura oscil·la entre un mínim de 20.000 euros i un màxim de 600.000  euros, en el cas que es tracti d’un crèdit per a circulant, o d’1 milió d’euros, en el cas que el préstec sigui per a inversió. Els préstecs per a inversions tenen un termini màxim de retorn de 10 anys, amb un període de carència d’amortització de capital de fins a dos anys, i amb un tipus d’interès màxim de l’Euríbor a 12 mesos al 3,95%. En els préstecs per finançar necessitats de circulant el termini de retorn és de màxim 5 anys i un període de carència d’1 any.

El préstec ICF Cultura Liquiditat es pot demanar per cobrir les necessitats de liquiditat  vinculades a projectes de les empreses i entitats afectats per la situació derivada de la COVID. En aquesta ampliació de la línia, que es va obrir per primer cop el març del 2020 amb un import global de 10 milions d’euros, es mantenen exactament les mateixes condicions per als sol·licitants. És a dir: poden demanar préstecs d’entre 20.000 i 300.000 euros, amb un termini màxim de 5 anys (i un període de carència de fins a un any) i amb un tipus d’interès màxim d’Euríbor a 12 mesos i un diferencial d’un 3%. A més, aquesta línia de préstecs no té cap comissió d‘obertura.

Les empreses que vulguin sol·licitar els préstecs ho hauran de fer a través del web de l’ICF. Un cop aquest rebi les sol·licituds de finançament, l’ICEC s’encarregarà d’emetre l’informe d’elegibilitat i, a partir d’aquest, l’ICF formalitzarà el préstec i el gestionarà.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia