• El conveni, signat avui, amplia la Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+ de Catalunya a 111 punts repartits per tot el territori català.
  • El SAI LGBTI+ és un servei per sensibilitzar i informar a persones i entitats sobre la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere amb l’objectiu de prevenir les violències LGBTI.
Signatura SAI Barberà del Vallès

La conselleria d’Igualat i Feminismes i l’Ajuntament de Barberà del Vallès (Vallès Occidental) han signat un conveni de col·laboració per obrir un nou punt de la Xarxa Pública de Serveis d’Atenció Integral LGBTI+. Aquesta nova oficina se sumaria als 110 punts SAI que hi ha repartits per tot el país. Tal com ha explicat el Director general de Polítiques Públiques LGBTI+, Xavier Florensa i Cantons, l’equitat territorial és una de les prioritats del Departament. “Els punts SAI són una eina d’equitat territorial, que permeten disposar d’aquests serveis orientats a les persones LGTBI+ arreu del territori”, ha apuntat Florensa, que també ha destacat la importància de la Xarxa SAI com a eina estratègica de les polítiques públiques LGBTI+ en coordinació amb els ens locals. “Els SAI són agents dinamitzadors i impulsors de les polítiques públiques LGBTI+ al municipi,amb la garantia del desplegament dels plans locals LGBTI+, de l’atenció a les necessitats específiques de les persones i entitats locals LGBTI+, les quals poden haver patit una discriminació o violència” ha afegit Florensa.

Xarxa de sensibilització i acompanyament

La Xarxa SAI és un servei per sensibilitzar i informar a persones i entitats sobre la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere amb l’objectiu de prevenir les violències LGBTI+. Els punt SAI tenen per objectiu donar resposta a situacions de discriminació o violència. “Els SAI atenen les necessitats específiques de les persones i entitats LGBTI+ que han patit discriminació o violència i els ofereixen acompanyament”, ha destacat el Director general de Polítiques Públiques LGBTI+.

 

La Xarxa SAI també promou la formació del personal de l’administració pública i el disseny i la implementació de les accions del Pla local LGBTI+. Uns serveis als que també se suma la tramitació de la targeta sanitària amb el nom sentit i el certificat ‘Faig constar’ a les persones trans*, major i menors d’edat. El ‘Faig constar’ és un document que dona fe que els DNI, NIE, el passaport i/o el llibre de família corresponen a la targeta sanitària de la persona titular del certificat.

Podeu consultar els punts de la Xarxa SAI aquí.

1  

Imatges

Acord SAI Barberà del Vallès

Acord SAI Barberà del Vallès 290