Economia i Hisenda

El conseller Giró i la portaveu Plaja durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu

El conseller Giró defensa una vegada més "la solvència jurídica" del Fons Complementari de Riscos aprovat pel Decret Llei 15/2021, del passat 6 de juliol

query_builder   20 juliol 2021 18:02

event_note Nota de premsa

El conseller Giró defensa una vegada més "la solvència jurídica" del Fons Complementari de Riscos aprovat pel Decret Llei 15/2021, del passat 6 de juliol

  • Assegura que el Fons és “una operació tècnica” que “no té risc financer, jurídic ni comercial”
El conseller Giró i la portaveu Plaja durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu

El conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha defensat una vegada més “la solvència jurídica” del Fons Complementari de Riscos aprovat pel Decret Llei 15/2021, del passat 6 de juliol. La finalitat d’aquest instrument és donar cobertura a tots els servidors públics que es troben en processos judicials o administratius per una actuació duta a terme en exercici de les seves funcions públiques i que no quedin cobertes per les actuals pòlisses que té subscrites la Generalitat.

Segons ha explicat el màxim responsable de les finances públiques del Govern en la roda de premsa de la reunió de l’executiu català d’aquest dimarts, les primeres entitats financeres -bancs i cooperatives de crèdit amb presència més significativa a Catalunya- amb les quals ha contactat l’Executiu “ara per ara, no han considerat oportú acceptar l’oferiment de formalitzar la garantia d’aquest instrument”. No obstant això, ha assegurat que el Govern “continuarà treballant amb altres entitats amb capacitat per donar suport aquesta iniciativa”, més enllà del 21 de juliol. Aquesta és la data que el Tribunal de Cuentas va fixar el passat 29 de juny per fer efectives les fiances que reclama a 34 excàrrecs de la Generalitat de Catalunya, i que ha rebutjat prorrogar, tal com li havien demanat els representants legals dels encausats. “El Govern ha fet, està fent i continuarà fent tot el que està a la seva mà per alleugerir una situació profundament injusta”, perquè “aquest mecanisme forma part de la solució, no del problema” ha afirmat el conseller Giró, que ha recordat que aquest mecanisme es va activar "amb rapidesa" fa dues setmanes, en el Govern del 6 de juliol, i es va dotar la setmana passada.

Per a Giró, el Fons “és una operació tècnica” que “no té risc financer, jurídic ni comercial” i, per aquest motiu, ha insistit que “des del Govern persistirem en les diverses vies obertes”.

Pel conseller, els contactes que s’estan mantenint actualment “ens permetran, finalment, incorporar una entitat a l’operació”. A parer seu, tant l’import limitat com les cobertures dissenyades pel govern i les garanties institucionals que ofereix la Generalitat “són més que suficients per considerar favorablement la nostra oferta de col·laboració”.

Finalment, Giró ha manifestat el seu convenciment que el Fons de Compensació de Riscos “perdurarà més enllà d’aquesta legislatura, independentment de les majories que hi hagi al Parlament” perquè el seu únic objectiu és donar seguretat als treballadors públics a l’hora de desenvolupar la seva feina “sense por i amb llibertat”. “Si els futurs governs de Catalunya el modifiquen, només serà per ampliar-lo o enfortir-lo”, ha reblat.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 60

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia