President

Jordi Bedmar

President Aragonès: "Comencem a fer els primers passos per tornar a emetre deute públic i deixar de dependre del FLA"

query_builder   21 juliol 2021 12:28

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Comencem a fer els primers passos per tornar a emetre deute públic i deixar de dependre del FLA"

  • El cap del Govern defensa que “s’ha actuat de forma contundent” davant la nova onada de la Covid i assegura que les mesures restrictives es mantindran “fins que siguin necessàries”
El president intervenint en el Ple. Autor: Jordi Bedmar
El president intervenint en el Ple. Autor: Jordi Bedmar

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha celebrat aquest matí, en el Ple del Parlament, la decisió de l’agència de qualificació de riscos Fitch de tornar “la categoria d’inversió al deute de la Generalitat”. “Comencem a fer els primers passos per estar en disposició de tornar a emetre deute públic i deixar de dependre del Fons de Liquiditat Autonòmica”, ha assegurat.

Aragonès ha manifestat que "és una excel·lent notícia" perquè es produeix “en l’any en què el PIB ha caigut més de tota la història de la Generalitat”. I ha afegit: "queda encara feina per fer, però, en un moment com l’actual, en què es necessiten polítiques expansives i un paper actiu en l’economia per part de la Generalitat, millorem la nostra capacitat per fer aquest paper inversor”.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha apostat per seguir treballant, tenint present que “Catalunya i la Generalitat s’han de convertir en el motor d’un estat emprenedor”, que doni suport “a una transformació de l’economia que ha de ser social, verda, feminista i democràtica”.

“Anirem on faci falta per frenar la Covid”

En referència a la cinquena onada de la Covid-19, el president ha defensat en el Ple que el Govern “ha actuat de forma contundent” per frenar els contagis i que no li “tremolarà el pols” si cal aplicar noves mesures. “No hem d’abaixar la guàrdia. Anirem fins on faci falta per frenar la Covid”, ha reblat.

Així, en resposta a diferents grups, ha assenyalat que “es mantindran les mesures fins que siguin necessàries”, perquè “tindrem un estiu amb un nivell d’incidència elevat i, per tant, encara tindrem afectació hospitalària i a l’Atenció Primària per dies”.

El president ha recordat que la nova onada “ha estat de cop, en pocs dies”, i, en un context de vacunació generalitzada, que “no feia preveure que tindria aquesta afectació”. I, tot i assumir “les responsabilitats i crítiques que calgui”, ha remarcat que el seu Executiu ha estat “el Govern de tot l’Estat que més recursos ha abocat als sectors econòmics afectats per la Covid”.

“Si una cosa hem demostrat, és que, en moments molt complicats de la pandèmia, hem posat sempre la salut per davant, fins i tot si hi havia conseqüències econòmiques doloroses”, ha declarat. En la seva intervenció, ha volgut fer un agraïment especial a la tasca del conseller Argimon i del seu equip, que “està treballant al més del 100%, amb el conjunt del Govern, per poder revertir aquesta situació”.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia