Igualtat i Feminismes

Condemna feminicidi Sabadell.

Consellera Verge: "Durem a terme polítiques per acabar amb els feminicidis i amb totes les violències heteropatriarcals"

query_builder   22 juliol 2021 11:11

event_note Nota de premsa

Consellera Verge: "Durem a terme polítiques per acabar amb els feminicidis i amb totes les violències heteropatriarcals"

  • Igualtat i Feminismes condemna rotundament el feminicidi de Sabadell, amb el que ja són 7 les dones assassinades a mans d’homes a Catalunya el que portem d’any. 
  • Les violències masclistes, exercides contra les dones pel fet de ser dones, són una violació dels drets humans. 
Condemna feminicidi Sabadell.

La conselleria d’Igualtat i Feminismes condemna un nou feminicidi, en aquest cas a la ciutat de Sabadell (Vallès Occidental). Es tracta d’una dona assassinada, presumptament, per la seva parella, un home de 60 anys que s’ha entregat als Mossos d’Esquadra aquesta passada nit. 

Amb la confirmació d’aquest nou cas, ja són 7 el nombre de dones assassinades per violència masclista a Catalunya el que portem d’any, i 28 a tot l’Estat espanyol. 

La consellera d’Igualat i Feminismes, Tània Verge Mestre, i el conjunt del Govern han mostrat el seu rebuig a aquest nou assassinat masclista i traslladen el seu suport i condol a la família, amistats i entorn proper de la víctima. La consellera Verge ha expressat la seva consternació davant aquest nou feminicidi i ha assegurat que “des d’Igualtat i Feminismes durem a terme polítiques per acabar amb els feminicidis i amb totes les violències heteropatriarcals. Calen accions radicals per desmuntar aquestes violències estructurals”. 

La Secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo, ha afirmat que “tenim el compromís ferm que aquest Govern i aquesta Conselleria faran front amb diligència a la violència masclista. Els feminicidis són la màxima expressió de la barbàrie masclista i, com a societat, els hem de fer front.” 

La secretària Pineda ha recordat la importància de comptar amb els recursos necessaris per erradicar aquests crims, però també ha insistit que lluitar contra la violència masclista és un compromís col·lectiu. “Nosaltres assumim la responsabilitat de posar els recursos i les professionals perquè les dones puguin viure sense violència masclista, però necessitem un canvi de la societat. Avui, malauradament, tornem a tenir un nou assassinat d’una dona a mans d’un home. Una notícia que hem rebut amb consternació”, ha declarat la Secretària de Feminismes. 

Per la seva part, la Directora General per a l’erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé, ha afirmat que, des de la Conselleria “posarem a disposició tots els serveis necessaris per a familiars, persones properes i comunitat.” Rosich ha anunciat que “activarem el grup d’anàlisi dels feminicidis a Catalunya”, un grup de treball que analitza les causes estructurals de la violència masclista. 

Les violències masclistes, exercides contra les dones pel fet de ser dones, són una violació dels drets humans. La Conselleria d’Igualtat i Feminismes compta amb tot un seguit de polítiques per a l’erradicació de les violències masclistes que es troben dins el marc de la normativa internacional i que posen a dones, adolescents i infants en situació de violència masclista en el centre. 

Des del Departament recordem que tenim a disposició de totes les dones que considerin que estan vivint una situació de violència masclista el telèfon 900 900 120, un servei gratuït, confidencial i que funciona 24 hores al dia, els 365 de l’any. També es pot contactar amb aquest servei a través del correu electrònic 900900120@gencat.cat. Podeu accedir a la resta de serveis adreçats a les dones que pateixen violència masclista aquí.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia