Institut Català de les Dones

Miniatura acte Les Franqueses

Meritxell Benedí: "Sense igualtat no hi ha llibertat"

query_builder   23 juliol 2021 15:19

event_note Nota de premsa

Meritxell Benedí: "Sense igualtat no hi ha llibertat"

La presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Meritxell Benedí Altés, ha inaugurat avui el Servei d’informació i atenció a les Dones (SIAD) a Les Franqueses del Vallès. Aquest nou servei se suma a la xarxa de SIADs que hi ha desplegats arreu del territori i que actualment és de 107 serveis.

Acte Inauguració SIAD Les Franqueses


En l’acte, en el que també han participat l'alcalde de la localitat, Francesc Colomé i la regidora de Feminisme i Igualtat de Les Franqueses Sònia Tena, Meritxell Benedí ha indicat que “la igualtat és l’element imprescindible perquè hi hagi llibertat, sense que les dones no siguem lliures i iguals i els nostres drets humans siguin preservats i garantits, no viurem en un país que ens assegura les mateixes oportunitats per tothom. Aquesta és la missió que tenim a l’ICD i també és la de la Conselleria d’Igualtat i Feminismes i per això els serveis que ofereix la xarxa SIAD són tan importants a Catalunya”.

Per la seva banda Francesc Colomé, ha remarcat la importància d’aquest servei per a la ciutadania del municipi “Som un municipi de 20.000 habitants i ja hem de pensar en gran. Això suposa disposar de tots els recursos que ens permetin estar al costat de la ciutadania.”

En el mateix sentit s’ha pronunciat Sònia Tena, “Les Franqueses és un municipi feminista i, com a tal, referma el seu compromís amb l’erradicació de qualsevol tipus de discriminació o violència per raons de gènere.”

El nou servei que les dones de Les Franqueses del Vallès tenen a la seva disposició, es va posar en funcionament el passat gener i avui s’ha fet l’acte oficial d’inauguració de l’espai que està situat físicament a l'edifici de Bellavista Activa.

El SIAD donarà informació, orientació i assessorament psicològic i jurídic i es complementa amb la resta de serveis que formen part de la xarxa d’atenció i recuperació integral per a les dones en situació de violència masclista del territori, els Serveis d'Intervenció Especialitzada en violència masclista (SIE) i el SIAD del Consell Comarcal del Vallès Oriental. 

 

Mapa SIAD Les Franqueses


La presidenta de l’ICD ha recordat que “els SIADs, entre d’altres coses, a part de fer una primera atenció preventiva en l’àmbit de violències masclistes, treballen per enfortir la xarxa d’entitats de dones i feministes al territori, amb l’àmbit preventiu i comunitari, amb la sensibilització, amb la perspectiva de gènere i amb les polítiques feministes, treballen per garantir els drets humans”

 

SIAD

L’any 2008 s’inicia el desplegament territorial dels  SIAD a tot el territori català, un servei de proximitat, d'orientació i assessorament en relació amb qualsevol aspecte de la vida de les dones, que depèn dels ajuntaments i existeix als municipis amb més de 20.000 habitants.

Informen sobre qualsevol matèria, com ara salut, treball, habitatge, serveis i recursos per a les dones, i, si s'escau deriven cap a les entitats i organismes que en són responsables.

En relació amb l’abordatge de les violències masclistes, el SIAD actua com a agent de detecció i derivació, ja que és un servei d’accés al circuit d’atenció en el marc dels circuits municipals.

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia