Salut

COMUNICAT

query_builder   23 juliol 2021 21:04

event_note Nota de premsa

COMUNICAT

En relació amb la resolució per la qual s’acorden mesures de reserva de la capacitat assistencial dels recursos del Sistema públic de salut de Catalunya orientades a la gestió de les necessitats d’atenció sanitària producte de l’impacte de la cinquena onada causada pel SARS-CoV-2:

L’objectiu de les mesures és optimitzar al màxim possible tots els recursos que disposa el SISCAT, donada la pressió actual, proporcional als nivells de la primera onada, i que estan vivint l’atenció primària, el 061 i els hospitals.

Per això, es reserva tota la capacitat per a activitat urgent i emergent o no ajornable, tenint en compte que, respecte a la primera onada, la demanda de patologia urgent i emergent no COVID és més alta. Aquest fet provoca que els nivells de pressió sobre el sistema sanitari siguin molt elevats.

Les mesures busquen que es pugui fer front a una demanda molt important i, al mateix temps, garantir el descans del col·lectiu sanitari que porta fent un esforç mantingut des de l’inici de la pandèmia.

Les mesures es destinen a tots els nivells assistencials.

Tal com ja han exposat reiteradament els responsables de Salut, en els darrers dies el sistema de salut es troba en una situació crítica i eventualment està desprogramant activitat. Està previst que en els pròxims deu dies encara segueixi augmentant el cens de pacients ingressats (planta i UCI) a causa de l’increment tan important de contagis les darreres setmanes.

Aquestes mateixes mesures s’han traslladat als centres no SISCAT (privats) perquè els recursos habituals del sistema no són suficients.

Enllaç a la resolució:

https://catsalut.gencat.cat/web/.content/minisite/catsalut/proveidors_professionals/normatives_instruccions/2021/RESOLUCIO-5ena-onada-21-002.pdf

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia