Protecció Civil

Activada l'emergència-1 del pla INFOCAT per la simultaneïtat de dos grans incendis a Catalunya

query_builder   24 juliol 2021 23:06

event_note Nota de premsa

Activada l'emergència-1 del pla INFOCAT per la simultaneïtat de dos grans incendis a Catalunya

Protecció Civil de la Generalitat ha passat de fase d’ALERTA a fase d’EMERGÈNCIA-1 el Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pels dos grans incendis actius que hi ha en aquests moments a Catalunya. La decisió s’ha pres en el marc d’una reunió del comitè tècnic del pla INFOCAT reunit aquest vespre.

Els Bombers de la Generalitat estan treballant des d’aquesta tarda en un incendi a Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) i un altre a Ventalló (Alt Empordà), que els obliga a mobilitzar i redistribuir un alt volum de recursos.

La previsió és que les condicions puguin millorar de la cara a la nit, tot i que en aquests moments la situació es manté molt complicada, amb diversos talls de carreteres i confinaments de nuclis de població.

Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT s’està fent seguiment dels incendis i de les accions a prendre amb els municipis de la zona i els serveis d’emergències. També s’ha activat el personal tècnic de la operativa territorial de Protecció Civil per desplaçar-se a les zones de l’incendi.

Les unitats de suport logístic de la Creu Roja també han estat activades tant a la zona de la Conca de Barberà com a l’Empordà.

Recordeu que cal evitar desplaçar-se a la zona dels incendis per no dificultar les tasques dels serveis d'emergència, i que cal seguir sempre les indicacions dels bombers i els cossos policials pel que fa a desallotjaments o confinaments preventius.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia