President

El president valida el bitllet de metro

President Aragonès: "Cada estació de metro que obrim és un pas més en la lluita contra el canvi climàtic"

query_builder   25 juliol 2021 13:18

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "Cada estació de metro que obrim és un pas més en la lluita contra el canvi climàtic"

 

  • El cap de l’Executiu, acompanyat del vicepresident Puigneró, inaugura la parada d’Ernest Lluch de l’L5
  • Puigneró: “El Govern avança cap a una mobilitat que conjuga 5cs: col·lectiva, compartida, connectada, des(c)arbonitzada i gestionada des de Catalunya”
El president Aragonès a la inauguració de l'estació Ernest Lluch de l'L5

El president de la Generalitat, Pere Aragonés, acompanyat del vicepresident del Govern i consellers de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha inaugurat aquest matí l’estació de metro d’Ernest Lluch de l’L5, situada entre Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, i ha afirmat que “cada estació de metro que obrim, cada passatger que traiem dels vehicles de combustió i el posem al transport públic, és un pas més en la lluita contra el canvi climàtic”. Tal i com ha explicat el cap de l’Executiu, aquesta nova parada de transport públic suposa un estalvi de 673 tones de CO2, que ens permetrà “tenir un model de ciutat i de país més sostenible, més ecològic i, també, més sa i segur per a tothom”

 

Durant la seva intervenció, el president de la Generalitat ha reivindicat que es tracta d’una nova infraestructura “important per a Barcelona i per a l’Hospitalet de Llobregat i per a tot el país”. En concret, el cap de l’Executiu s’ha referit a “la Catalunya sencera” perquè “volem un país amb bones connexions internacionals però també ben connectat internament”. En paraules del president Aragonès, l’extensió del transport públic arreu del territori català “ens permet parlar d’equitat i igualtat d’oportunitats per contribuir a tenir un país millor”, que també té un paper fonamental en “la reactivació econòmica i el disseny futur del país, que no es pot entendre sense un clar compromís amb la lluita contra el canvi climàtic”.

 

Aquesta nova estació donarà més cobertura al servei de metro i més connectivitat en transport públic a la ciutadania, ja que serà intercanviador amb el tramvia. Aquesta serà l’estació número 160 de la xarxa de metro i la 20a al terme de l’Hospitalet de Llobregat. L’obra per a completar aquesta estació ha comptat amb una inversió de 17,8 milions d’euros. Es preveu que l’estació d’Ernest Lluch registri 15.000 viatgers al dia, dels quals un 15% faran intercanvi amb el tramvia. El Govern va iniciar el juny de 2019 els treballs per a completar l’estació de l’L5 d’Ernest Lluch, que ja comptava amb l’obra civil executada.

 

El president de la Generalitat ha volgut posar en valor la figura d’Ernest Lluch de qui ha subratllat la seva “vocació de treball per a la ciutadania” i el seu “compromís amb el diàleg”. El cap de l’Executiu també ha recordat que va ser un dels impulsar del sistema de salut universal al conjunt de l’estat espanyol, “del que ens sentim tan orgullosos” en plena lluita contra la pandèmia de la Covid-19.

 

Per la seva banda, el vicepresident Puigneró ha assegurat que, amb la nova estació, “el Govern fa una passa decidida cap a una mobilitat que conjuga 5 cs”, és a dir una mobilitat “col·lectiva, compartida, connectada, des(c)arbonitzada i gestionada des de Catalunya”. El vicepresident Puigneró ha anunciat durant la seva intervenció que el Departament de Polítiques Digitals i Territori serà “actiu i combatiu en la descarbonització de la mobilitat i la lluita contra el canvi climàtic”.

 

 

Per a més informació sobre l’estació de metro Ernest Lluch: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/412091/nova-estacio-metro-dernest-lluch-entrara-servei-diumenge-25-juliol

4  

Imatges

El president Aragonès durant la seva intervenció

El president Aragonès durant la seva intervenció

El president Aragonès validant el bitllet

El president Aragonès validant el bitllet 1934

El president Aragonès a l'andana

El president Aragonès a l'andana 1569

El president Aragonès a l'andana (2)

El president Aragonès a l'andana (2) 2122

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia