Direcció General de Comunicació

escola

El Govern prorroga els reforços de personal de la Covid-19 en els centres educatius per al curs que ve

query_builder   27 juliol 2021 15:09

event_note Nota de premsa

El Govern prorroga els reforços de personal de la Covid-19 en els centres educatius per al curs que ve

  • Mantindrà les 3.465 dotacions de personal docent i les 982 de personal d’administració i serveis contractades el curs 2020-2021
  • L’objectiu del Departament d’Educació és continuar reforçant l’atenció a l’alumnat

El Govern ha aprovat prorrogar el Programa temporal de mesures extraordinàries del curs 2020-2021 per als centres educatius en el marc de la pandèmia per la Covid-19, per al curs 2021-2022. Això permetrà al Departament d’Educació mantenir les 3.465 dotacions de personal docent, de les quals 180 són substitucions, i les 982 dotacions de personal d’administració i serveis, de les quals 70 també són substitucions. L’objectiu del Departament és continuar reforçant l’atenció a l’alumnat.

Tot i que un any més tard s’han produït avenços significatius en les actuacions sanitàries per fer front a la Covid-19, continuarà essent necessari el manteniment del Programa temporal de mesures extraordinàries per reforçar l’atenció a l’alumnat, molt especialment en els casos en què la situació de pandèmia li ha comportat una dificultat afegida en els processos d’aprenentatge.

La pròrroga de les mesures també permetrà reforçar el model d’escola inclusiva, ja que l’alumnat amb necessitats de suport educatiu i necessitats d’educació especial continuarà requerint esforços addicionals per detectar el suport necessari en les diferents situacions que es puguin donar durant el curs 2021-2022.

Amb aquest suport de personal, també es desplegaran actuacions de formació per als joves que han deixat l’Educació Secundària Obligatòria sense obtenir-ne el títol i que, en un moment determinat, no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en altres accions de formació arran de la situació generada per la pandèmia. Finalment, permetrà reforçar les llars d’infants pel que fa al personal, per poder garantir els grups d’infants estables i les mesures específiques d’intensificació dels processos de neteja i desinfecció.