Salut

El Govern adverteix que el nombre de contagis continua essent elevat, tot i que la corba d'incidència està baixant

query_builder   26 juliol 2021 14:08

event_note Nota de premsa

El Govern adverteix que el nombre de contagis continua essent elevat, tot i que la corba d'incidència està baixant

El Govern adverteix que el número de contagis continua essent elevat, tot i que la corba d'incidència està baixant
L’estabilització de casos COVID, segons ha explicat el director de l’Agència de Salut Pública, Xavier Llebaria, evoluciona amb tendència a la baixa, malgrat que el nombre de contagis actuals encara és molt elevat i se situa en un 45% dels contagis acumulats en els darrers catorze dies. “Esperem que aquesta setmana o la que ve comencem a notar una baixada en ingressos tant a plantes convencionals com a UCI”, ha dit.

Pel que fa a la corba de contagi, s’està veient que la corba exponencial ha estat molt elevada, però la de descens també ho està sent. Segons Llebaria, “estem a prop de 41.000 contagis setmanals, una xifra molt elevada que cal continuar baixant amb totes les mesures que s’estan prenent”. Pel que fa a les persones de més de 70 anys, “continua un lleuger increment en la corba de contagis, per tant, com més contagis en aquesta franja d’edat més probabilitat que acabin hospitalitzats o en UCI”, ha dit.

Quant a l’activitat assistencial per COVID, comença a decréixer molt lleugerament a l’atenció primària, amb 31.000 visites, mentre que fa dues setmanes l’activitat era de 50.000 pacients atesos. L’atenció hospitalària també mostra un lleuger descens en activitat global, però es manté una activitat covid elevada. Segons ha explicat Xavier Llebaria, “els hospitals estan preparats per adaptar-se a una necessitat més crítica amb relació a l’ocupació UCI”. Les persones amb COVID ingressades als hospitals, són 2.235 a planta, un 23% del total dels hospitalitzats. L’ocupació de llits UCI és de 510 pacients COVID.

Pel que fa a l’edat de les persones ingressades, a les plantes convencionals la mitjana és de 59 anys, mentre que a UCI l’edat mitjana és de 54 anys.

SMS per conscienciar a la població davant la cinquena onada
Des del dia 22 de juliol, el Departament de Salut està enviant SMS alertant dels riscos de contagiar-se, davant l’increment de casos per la COVID-19 i per tal de sensibilitzar la població davant la cinquena onada de la COVID-19. Fins al moment prop de tres milions de persones han rebut el missatge. L’enviament s’ha iniciat a les franges d’edat d’entre 40 a 69 anys i al llarg dels pròxims dies, els majors de 16 anys rebran aquesta alerta.

L’SMS es dirigeix a tota la ciutadania amb l’objectiu de “no abaixar la guàrdia davant l'increment de casos de COVID-19”.
https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania

Per la seva banda, el portaveu del Cos de Mossos d’Esquadra, el comissari Joan Carles Molinero ha fet balanç de l’activitat policial que s’ha dut a terme durant els darrers dies per controlar el compliment de les noves mesures Covid i ha avançat que “durant aquest cap de setmana s’han aixecat un total de 1.411 actes de sanció a persones que les incomplien, la qual cosa ha representat el doble de sancions realitzades respecte del mateix període anterior”.

El comissari ha destacat que les denúncies per infracció del confinament nocturn representen un total de 910 actes i per no dur la mascareta 169 actes. El total de denúncies interposades des del dia 18 de juliol fins al 25 de juliol a tot Catalunya és de 2.779.

Pel que fa al dispositiu policial, durant aquest darrer cap de setmana s’han activat 497 controls policials, 70 controls més que durant el cap de setmana passat. En aquests controls hi han participat diferents unitats del Cos, des de les Unitats de Seguretat Ciutadana de Trànsit i d’Ordre públic, entre d’altres.

A Barcelona, ha dit que “s’han fet desallotjaments principalment a les platges, a la zona del Born, el MACBA i a les Tres Xemeneies. A la resta de Catalunya s’ha intervingut en diferents poblacions com ara a Tarragona, Gironella i Gurb, entre d’altres.

El comissari ha explicat que, en relació amb el perfil de persones denunciades o desallotjades, "hi ha dos tipus de grups clarament diferenciats entre persones turistes que són identificades en aquelles zones de la platja i persones autòctones que es detecten a la resta de poblacions de Catalunya, les quals han estat també advertides i sancionades".

D’altra banda, la subdirectora de Protecció Civil, Imma Solé, ha insistit en la necessitat de donar continuïtat a les mesures vigents destinades a evitar contagis "mantenint distàncies, utilitzant la mascareta als espais on és obligatòria i continuant amb les limitacions en les activitats pel que fa als aforaments".

Solé ha recordat també la importància de “reduir les trobades socials i respectar les limitacions de mobilitat nocturna”.

1  

Imatges

Foto 1: El portaveu dels Mossos d'Esquadra, el director de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i la subdirectora general de Coordinació i Gestió d'Emergències en la roda de premsa

Foto 1: El portaveu dels Mossos d'Esquadra, el director de l'Agència de Salut Pública de Catalunya i la subdirectora general de Coordinació i Gestió d'Emergències en la roda de premsa 77

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia