Bombers

Incendi Conca de Barberà

Bombers de la Generalitat donen per estabilitzat l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia

query_builder   26 juliol 2021 15:03

event_note Nota de premsa

Bombers de la Generalitat donen per estabilitzat l'incendi de la Conca de Barberà i l'Anoia

  • S’aixequen les ordres de desallotjament dels masos aïllats, però es demana molta prudència i evitar circular per les zones cremades
  • Segons Agents Rurals la superfície afectada és de 1.700 hectàrees

Els Bombers de la Generalitat han donat per estabilitzat, a les 14.00 hores, l’incendi forestal de la Conca de Barberà i l’Anoia. Les tasques d’extinció de la nit i de les darreres hores, així com el canvi de la situació meteorològica, han estat clau. A hores d’ara, es treballa per acabar de perimetrar una petita zona al cap - flanc esquerre però l’incendi, que ha afectat segons el cos d’Agents Rurals 1.700 hectàrees, ja no creix.  

Davant d’aquest escenari, el dispositiu de Bombers que coordina l’incendi ha aixecat l’ordre de desallotjament dels masos aïllats i les persones podran retornar als seus habitatges en les properes hores. Es demana, però, molta prudència i que s’eviti, en tant del possible, la circulació per les zones cremades, ja que l’incendi encara no s’ha donat per controlat i hi ha molt recursos treballant-hi. Aquesta crida a la prudència també es demana en especial de cara a demà, ja que la treva que hi ha hagut avui a nivell meteorològic, donarà pas novament en els propers dies a un augment del risc d’incendi, i cal extremar les precaucions.

Ara per ara, es manté el nivell de recursos terrestres destinats a la zona, amb 95 dotacions (amb 280 efectius) i 6 mitjans aeris (4 avions de vigilància i atac i 2 helicòpters). A més, també continuaran col·laborant les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i, fins al vespre, també el dispositiu de la UME.

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, ha agraït la col·laboració i l’esforç de tots els efectius dels cossos desplaçats a l’incendi i a la gent del territori i a la pagesia.  

 

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia